banner68

banner101

banner108
26 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Mersin'de Polis otosuna Bombalı Saldırı Düzenlendi

Mersin'de, polis aracına patlayıcı madde atılması sonucu 2 polis yaralandı.

03 Nisan 2017 Pazartesi 09:43
Mersin'de Polis otosuna Bombalı Saldırı Düzenlendi
  Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi’nde kontrol noktasındaki polis aracına el yapımı patlayıcı ile düzenlenen terör saldırısında yaralanan 2 polisin durumunun iyi olduğu bildirildi. Mersin Valisi Özdemir Çakacak yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde Tece Polis Merkezi Amirliğinde görevli ekibe yönelik saldırı gerçekleştirildiğini söyledi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını belirten Çakacak, "Saldırıda kullanılan patlayıcının uzaktan kumandalı olduğu değerlendiriliyor. Konuyla ilgili çalışmalar sürüyor. Arkadaşlarımız tüm detayları titizlikle inceliyor.

Güvenlik güçlerimiz failleri en kısa sürede yakalayacaktır." diye konuştu. Çakacak, saldırıda 2 polis memurunun yaralandığını kaydederek, "Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan yaralılarımızın gerekli müdahale ve kontrolleri yapıldı. Yaralılarımızın hayati tehlikeleri yok, durumları iyi. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, yaptığı açıklamada, saldırının kontrol noktasındaki asayiş ekibine yönelik yapıldığını söyledi. Saldırının el yapımı patlayıcı ile olduğunu belirten Şahne, 2 polisin yaralandığını dile getirdi. Polislerin durumunun iyi olduğunu, hastanede tedavi altına alındıklarını vurgulayan Şahne, şahıs veya şahısların yakalanması için çalışma başlattıklarını dile getirdi. BAKAN ELVAN'DAN AÇIKLAMA Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi edilen polis memurları Olcay Solak ile Hayrullah Poyraz'ı ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Polis memuru Hayrullah Poyraz, servis araçlarının geçiş güzergahlarında önlem aldıklarını, bu sırada patlamanın meydana geldiğini belirterek, "Hainler hiç bir zaman emellerine ulaşamayacak" dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'dan polislerin sağlık durumu hakkında da bilgi alan Bakan Lütfi Elvan hastane çıkışında yaptığı açıklamada, patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu meydana geldiğini söyledi. Bakan Elvan açıklamasında şunları söyledi: "Bu hain bir saldırıdır. Bu hain örgüt hiç bir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Örgütünün kökünü kazıyacağız. Millet üzerinde korku yaratmak istiyorlar. Ancak emniyet güçlerimizi de bizi de korkutamayacaklar. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için güvenlik güçlerimiz çalışmasını yapıyor. En kısa zamanda yakalanacaklardır."  
ismail USTA

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV