banner68

banner101

banner108
27 Nisan 2024 Cumartesi

RESSAM MEHMET BAL, TADEKA’DA DÜZENLENEN PROGRAMDA ANILDI...

ABD Konsolosun'dan Kızılay Mersin'e ziyaret

A.B.D. Adana Konsolosluğu Mülteci Koordinatör Yardımcısı Shannon Small, Türk Kızılayı Mersin Şubesi’ni ziyaret ederek Suriyeli göçmenler ve bu göçmenlerin ihtiyaçları hakkında görüş alış verişinde bulundu.

11 Eylül 2015 Cuma 14:29
ABD Konsolosun'dan Kızılay Mersin'e ziyaret

 

A.B.D. Adana Konsolosluğu Mülteci Koordinatör Yardımcısı Shannon Small, Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem’i makamında ziyaret etti. Suriyeli Göçmenler ve bu göçmenlerin ihtiyaçları konusunda görüş alış verişinde bulunan Small’a, Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem, Suriyeli göçmenler ile ilgili yaptıkları yardım çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Suriyeli göçmenlerin bulunduğu durum ve ihtiyaçları hakkında Small’a açıklamalarda bulunan Erdem, “Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye mülteci olarak gelen Suriyeli göçmenlerin durumları ortada. Onlar ülkelerindeki bir savaştan kaçarak, başka bir savaşın içine, açlık ve yokluk savaşının içine düştüler. Biz Türk Kızılay’ı olarak hem ülke genelinde hem de Mersin’de yardıma muhtaç olan bu insanlara gücümüz yettiğince yardımlarda bulunuyoruz. Ancak bu sadece Türk Kızılay’ının üstünden geleceği bir sorun değil. Daha geniş kapsamlı ve daha organize bir şekilde yardımlar yapılarak bu insanlara sahip çıkmak gerekmektedir” dedi.

Mersin AFAD birimi ile ortaklaşa yaptıkları Suriyeli Göçmenlere yardımlardan da bahseden Erdem ayrıca Mersin Valili Göç İdaresi’nin düzenlediği aylık toplantılar hakkında da Small’u bilgilendirdi.

Türk Kızılay’ının Suriyeli göçmenler konusunda yaptığı özverili çalışmaları ve yardımları yakından takip ettiğini söyleyen Small, “Türk Kızılay’ının üstlendiği misyon gerçekten çok önemli. Biz yaptığınız çalışmaları ve yardımları yakından takip ediyoruz ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Suriye meselesi elbette ki çözülmesi acilen gereken bir mesele. Ortak akıl ile bu sorunun çözümü, ve Türkiye’deki mültecilerin daha uygun şartlarda yaşamaları için çalışmaların yapılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV