banner68

banner101

banner108
26 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Fransa'da 148 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü

Fransa'nın güneyinde bir yolcu uçağı düştü. Airbus A320 tipi bir yolcu uçağının Fransız Alpleri'nin güneyinde düştüğü bildirildi. Uçakta 142 yolcu ve 6 kişilik mürettebat bulunuyordu.

24 Mart 2015 Salı 13:48
Fransa'da 148 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü
 Alman havayolları şirketi 'ya ait GermanWings havayolu şirketinin Barselona'dan Düsseldorf'a giden uçağının 'nın güneyinde düştüğü belirtildi.

İspanya'nın Barselona kentinden saat 11.08'de kalkan uçak mürettebat ile birlikte toplam 148 kişiyi taşıyordu. GWI18 sefer sayılı uçağın, Digne ve Barcelonnette isimli yerleşim bölgeleri arasında düştüğü belirtildi. Uçak en son 2000 metre yükseklikteyken radarda görüldü.Bölgede uçuş yapan iki helikopterin uçağın enkazını Alplerin eteğindeki Digne kenti yakınlarında tespit ettiği bildirildi. Uçağın düştüğü bölge dağcıların sıklıkla kullandığı bir alan. Ancak uçağın düştüğü yere ulaşmak için 3 saat yürümek gerektiği belirtildi.

Düşen Airbus A320 tipi uçağın 24 yaşında olduğu açıklandı. Söz konusu uçağın her gün Almanya'dan İspanya'ya düzenli seferler gerçekleştirdiği de iddialar arasında.

İLK AÇIKLAMALAR OLUMSUZ

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, kazadan sağ kurtulan olmadığının düşünüldüğünü söyledi. Uçakta muhtemelen çok sayıda Alman yolcu olduğunu belirten Hollande, "Kaza, erişimin zor olduğu bir alanda oldu" dedi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls ise, "Tabii ki kazanın sebebini bilmiyoruz. Açıkçası kazanın koşullarına bakıldığında, 142 ila 150 arasında yolcunun ölmüş olmasından korkuyoruz" dedi.

Fransa Ulaştırma Bakanı Thierry Mariani uçağın TSİ 11.47'de acil durum sinyali gönderdiğini açıkladı.Uçağın hız ve yükseklik grafiği incelendiğinde yerel saatle 09.33 sularında birden irtifa kaybettiği ve düşüşe geçtiği 7 dakika içinde ise çakıldığı anlaşılıyor.

GERMANWINGS HAVA YOLU ŞİRKETİ
Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait Germanwings Almanya, Köln ve Bonn merkezli düşük-fiyatlı düzenli tarifeler düzenleyen bir havayolu şirketidir. Şirket Avrupa'da 66 uçuş noktasına seferler düzenlemektedir.

Ana üssü Köln Bonn Havalimanı'dır. Şirket 1997 yılında kurulmuştur ve günümüzdeki ismini 2002 yılında almıştır.
GERMANWINGS'TEN AÇIKLAMA

GermanWings'in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "Olayla ilgili medyada çıkan haberleri gördük. Ancak şu anda iddiaları doğrulayabilecek durumda değiliz. Net bilgilere ulaştığımız anda medyayı bilgilendireceğiz. Gelişmeler için lütfen internet sitemizi takip edin" ifadelerini 
LUFTHANSA'NIN HİSSELERİ DÜŞTÜ

"GermanWings"ın 148 kişiyle düştüğünün açıklanması sonrası Lufthansa'nın borsadaki hisseleri yüzde 4 değer kaybetti.

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV