banner68

banner101

banner108
05 Mayıs 2024 Pazar

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

“MERSİN’İ DÜNYA’YA TANITACAĞIZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İstanbul Feshane’de gerçekleşen Mersin Tanıtım Günleri etkinliğinin 3. gününde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

29 Kasım 2014 Cumartesi 17:10
“MERSİN’İ DÜNYA’YA TANITACAĞIZ”
 Feshane Fuar Alanı’nda bulunan Lale Restaurant ’ta, MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, ilçe belediye başkanları, yerel ve ulusal basının katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Burhanettin Kocamaz, Mersin Tanıtım Günleri etkinliğini değerlendirerek, Mersin’de hayata geçireceği projeleri anlattı.

   Feshane’de gerçekleşen Mersin Tanıtım Günleri etkinliğinin ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, Mersin için geç kalınmış bir etkinlik olduğunu belirterek, önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımların olduğu bir etkinlik gerçekleştireceklerini kaydetti. Başkan Kocamaz, “Mersin'in bütün güzelliklerini burada sergileme imkânımız yok. Mersin'i tanımak isteyenler için bir tadımlık sunum. Eğer doymak istiyorlarsa herkesi Mersin'e davet ediyoruz. Feshane etkinliği Mersin'in tanıtımı açısından büyük önem arz ediyor. Sadece Feshane’de düzenlenen etkinlik yetmez. Ocak ayında gerçekleşecek olan EMİTT Fuarı'nda Mersin’i en iyi şekilde temsil etmek düşüncesindeyiz. Nerede fuar varsa Mersin orada olacaktır. Mersin'deki sivil inisiyatiften dolayı bazı belediyelerimiz etkinlikte yer alamadı ama bundan sonraki etkinliklerde mutlaka yer alacaklar ve Büyükşehir olarak öncü olacağız” dedi.

  “AZİMLİYİZ, SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”


 Mersin’in tarihi, turizmi, tarımı, sanayisi ve coğrafi yapısı hakkında gazetecilere bilgi veren Başkan Kocamaz, “Mersin, Akdeniz’in kıyısında 15 bin 800 metrekare’lik bir alana sahip, Türkiye'nin en önemli yerleşim yerlerinden birisidir. Mersin 509 köy, kapanan 490 belde ve 13 ilçesiyle çok stratejik, sadece Türkiye’nin değil dünyanın dikkatini çeken çok önemlisi bir yerleşim birimidir. Ancak devletimizin belediyelerimizi bu işe hazırlıksız yakalanmasından dolayı çok önemli sorunlar teşkil etmekte. En önemli sorun olan işsizlik Mersin’de yoğunlaştı. Yapılan araştırmada Mersin'deki işsizlik oranı, Türkiye ortalamasının 2 buçuk katıdır. Belediyemiz iş başvuru sayısı 60 bini aştı. Vergi ödeyen iller sıralamasında Mersin Türkiye’de 6. Sırada iken Ankara'dan hizmet alma sırasında 24 sıradadır” ifadesini kullandı.

   30 Mart yerel seçimlerin ardından Mersinliler ’in değişim ihtiyacını hissetmesiyle birlikte göreve geldiklerini dile getiren Başkan Kocamaz, “Yerel yöneticiler olarak Mersin'in problemlerini bilerek bu göreve talip olduk. İnşallah tüm Mersinliler ’in bir araya gelmesiyle, Mersin'in tüm dinamiklerinin harekete geçmesiyle Mersin'i hak ettiği yere getireceğiz” şeklinde konuştu. Geçmişinin 12 bin yıl öncesine dayanan, dinlerin ve medeniyetlerin buluşma noktası olan, ören yerleriyle ve kültür değerleriyle Mersin’in bugün olması gereken yerde olmadığını kaydeden Başkan Kocamaz, “Mersin’de 8 tane turizm bölgesi ilan edilmiş alan var ama bazılarında tahsisler yapılmasına rağmen, altyapılar yeterli olmadığından yatırımcıları direnmeye itmiş ve yatırımcılar kendilerine tahsis edilen yere bir çivi dahi dikmemiştir. Mersin'in tüm eksikliklerini giderme konusunda azimliyiz ve çok kısa bir sürede çözeceğiz. Mersin genelinde altyapı eksikliğini gidermek önceliğimizdir. Hala susuz olan köyler var. 2000’li yıllarda dünyanın geliştiği, ülkemizin çağ atladığı dönemde susuz köylerin olması, Türkiye'ye ve Mersin'e yakışmıyor. Zararın neresinden dönülürse kardır. Bu eksiklikleri çok seri bir şekilde gidermenin yollarını arıyoruz” diye konuştu.
    Mersin'i en önemli problemlerinden birisinin trafik olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, “Mersin-Anamur, Mersin-Kıbrıs arasına deniz taşımacılığı projemizin hazırlığı içerisindeyiz. Ayrıca Türkiye’de ilk olarak Monoray sistemiyle taşımacılığı gerçekleştireceğiz. Almanya ve japonya’da bu konuda incelemeler yaptık. Bu projelerimizi Bakanlıktan izin alındıktan sonra hayata geçireceğiz” dedi.

   Mersin’in sorunlarını bildiklerini ve Mersin’in tüm dinamikleriyle bir araya gelerek kısa sürede çözmenin yollarını aradıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Seçim öncesi Mersin'i birlikte yönetelim dedik. Mersin hepimizin ortak paydasıdır. İnsanların doğduğu yer değil, doyduğu yer önemlidir. İnsanların etnik kökeni önem arz etmiyor. Mersinde yaşıyorsak Mersin'in problemi hepimizin ortak problemidir” şeklinde konuştu.

 

VADİ SAĞDIÇ

Anahtar Kelimeler: Mersin.dünya.tanıtma

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV