banner68

banner101

banner108
05 Mayıs 2024 Pazar

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

MERSİN KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI

Mersin Kent Konseyi’nin genel kurulu yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşen genel kurul toplantısına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kent konseyi delegeleri, belediye meclis üyeleri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, odalar, dernekler ve çeşitli kurumların temsilcileri katıldı. Yasmina Lokmanoğlu, 69 delegenin oyuyla Mersin Kent Konseyi’nin yeni başkanı seçildi.

18 Ağustos 2014 Pazartesi 21:35
 MERSİN KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI
 Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Burası siyasi arenaya dönüştürülmemeli. Geçmişte bunları hep yaşadık. Buradan ortak bir fikir çıkmalı, herkesin farklı düşüncesi, bakış açısı, siyasi düşüncesi, inancı olabilir ama buradan çıkacak sonuç Mersin ortak paydası olmalıdır. Amacımız, hedefimiz bunu gerçekleştirmektir. Bunun amacın dışına çıkanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kimsenin siyasi düşüncesi dikte ettirmeye çalışmaması diliyorum” dedi.

 “MERSİN’İ BİRLİKTE YÖNETİYORUZ”

   Türkiye’de ilk kent konseylerinden birisinin Tarsus’ta kurulduğunu ve belirli bir yönetmelik olmadığı için el yordamıyla yapıldığını belirten Başkan Kocamaz, “Biz, Tarsus’ta lojistik desteği belediye tarafından karşılanan, ancak belediyenin dışında bir kent konseyi yönetimi oluşturulmalı ve bu konsey tarafından kentin problemlerini masaya yatırmalı, tartışmalıdır dedik. Buradan çıkan sonuçların  da hem yerel yöneticilere, hem genel yöneticilere aktarılması kararını aldık. Bizim Tarsus’ta bu kararı almamızdan çok daha sonra bu konu yasa haline geldi ve kent konseyleri Türkiye genelinde oluşmaya başladı” diye konuştu.


   Başkan Kocamaz, belediye meclisleri biraz da siyasi saiklerle belirlendiğini söyleyerek, “ Oysa kentin dinamikleri, kentte yaşayan insanların görüşleri her şeyden çok daha önemli. Onların kent konseylerinde ortaya koyduğu düşünce, bilgi ve birikimlerini belediye meclisleriyle paylaşmasına imkan tanıyacaktır” şeklinde düşüncesini ifade etti.


   Seçim sürecinde “Mersin’i birlikte yönetelim, birlikte büyütelim” diye Mersin halkına bir söz verdiğini hatırlatan Başkan Kocamaz, “İşte Mersin’i birlikte yönetmenin, birlikte büyütmenin ana çekirdeği bu kent konseyidir.  Kentin geleceği ile ilgili yapılacak yatırımlardan önce sivil inisiyatifi toplayıp düşüncelerini alacağız. Bizim düşüncelerimizi aktaracağız ve sağlıkla sonuca varıp inşallah ortaya çıkan eserlerden de, hem Mersin’de yaşayan herkesin payı olacak hem de o eserlerin ortaya çıkması Mersin’de yaşayan herkesi mutlu edecektir. Kent konseylerinde yerel yönetimlerin temsilcileri olabilir. Ama yerel yöneticiler kesinlikle olmamalı. Buna ben de dâhilim. Kent konseylerinde delegeler dışındaki kişilerden de zaman zaman destek alınabilecek” dedi.


“MERSİN’İN ÇÖP SORUNU VAR”


   Mersin’in çözüm bekleyen sorunları olduğunu dile getiren Başkan Kocamaz, “Mersin’in devasa bir çöp problemi var. Hala Mersin merkezde çöp aktarma istasyonları yapılmamış. Bunların yıllar önce yapılması ve her gün 400 tane aracın çöp deposuna gitmektense, 50-60 tane araçla hem ekonomik olarak, hem de trafiği rahatlatmak açısından çözüme kavuşturulması gerekirdi. Şehrin dışına çıkarılan çöp deposunun adı düzenli depolama ama vahşi depolama aynen devam ediyor. Sadece şehrin dışına çıkarılmış, çöpün kokusunu şehirde oturanlar almıyor ama çevre köylerde, mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız çöp kokusundan rahatsız oluyorlar” şeklinde konuştu.

 

   Şehrin ulaşımı ve balıkçı barınağı sorunlarına da değinen Başkan Kocamaz, şunları söyledi:  “Şehir içinde 1400’ün üzerinde dolmuş var. Dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde dolmuşu göremezsiniz. Bunlarında daha disipline edilip, daha düzgün toplu taşımalara dönüştürülmesi gerekiyor. Monoray sistemini bu kentte toplu taşıma işini yapan, bundan ekmek yiyenlerin yapması önceliğimizdir.

Balıkçı barınağı ve sahillerimiz özellikle bu yıl kontrolsüz bir halde kaldı. Çünkü bizim yetkimiz yok. Tarsus’tan Anamur’a kadar bütün sahilleri Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi ya da kiralanması için Milli Emlak’a müracaat ettik. Oralarda yapılacak olan her ne ise belli bir kontrolden geçsin. Eğer talep olursa ilçe belediyeler ile Büyükşehir Belediyesi bu yerleri tahsis edebilsin ama rastgele oralarda yapılan çirkin görüntüler ve disiplinsiz davranışlar olmasın.”


“YATIRIMCIYA TAHSİS EDİLECEK ARSA YOK”


   Kentin tarımsal hizmetleriyle ilgi problemleri olduğunu ve Mersin’e yatırım yapacak bir sanayiciye tahsis edilecek arsa olmadığını ifade eden Başkan Kocamaz, işsizliğin büyük problem olduğu kentte yatırımcının önünün açılması ve mümkün olduğu kadar istihdamın arttırılması gerektiğini savundu.


   Kentin tarihi değerleri ve kültür varlıklarının elden çıkmak üzere olduğunu da belirten Başkan Kocamaz, “Pompeipolis, Uzuncaburç Boğsak Adası ve Yumuktepe kazılarına gücümüz yettiği kadar destek vermeye çalışacağız. Bizim de onlardan talebimiz, bu işler yılan hikâyesine dönmesin. Biz istiyoruz ki 12 ay boyunca çalışmalar devam etsin, biz de 12 ay boyunca bu çalışmalara destek verelim. Pompeipolis’in bir an önce kazısı, restorasyonu tamamlanıp ziyaretçiye açılacak noktaya geldiğinde, Mersin’in prestiji de artmış olacak” dedi.


   Kadınlar, yaşlılar, çocuklar ve engellilerle ilgili çözüm bekleyen sorunlar olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Biz, kent konseyinden bunu bekliyoruz. Kent Konseyi’nin çeşitli aktivitelerinde masraflarını karşılamak üzere Büyükşehir Belediyesi’nden bir arkadaşım temsil edecek. Onun dışında hiçbir arkadaşım büyükşehir olarak temsil noktasında olmayacak”dedi.


   Genel kurulda daha sonra kâtip üyeler ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun seçimi yapıldı.

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV