banner68

banner101

banner108
26 Nisan 2024 Cuma

CHP’Lİ ATEŞ, GELİR DAĞILIMINDA ARTAN ADALETSİZLİĞE İŞARET ETTİ...

SİLİFKE‘NİN MİMARI

05 Nisan 2022, 00:57
SİLİFKE‘NİN MİMARI
Mustafa ZEREN
 Bu hafta Mersin içinde yepyeni bir şehir oluşturmayı hedefleyen, şehircilik anlamında hep bir adım önde giden bir ekipten ve liderinden bahsedeceğim. Mütevazi kişiliği ve sadece hizmete odaklanmış bu lider  Silifke Belediye Başkanımız Sayın Sadık Altunok...
Silifke İlçemiz Sayın Başkan ve bu başarılı ekibin disiplinli , sistemli, şehirleşmenin temel felsefelerine hakim çalışmaları ve kararları ile çok hızlı ve planlı büyümeyi başarmıştır. Planlama stratejilerine ve gelecek yılların büyüme -nüfus projeksiyonlarına, kimsenin müdahale etmesine izin vermeyerek kararlı bir duruş sergilemişlerdir.
Nükleer Santralin çalışanlarının, barınma , eğlenme , her türlü sosyal aktivite için Silifke İlçemizi seçmesi, reklam değil sadece iş üretmeyi amaçlamış bu belediye ve ekibinin başarısıdır.
Silifke İlçemizin sorunları yok mu ? var tabi ki.. Tüm Mersin’de olduğu gibi 1/5000 ölçekli Nazım Planla , 1/1000 ölçekli uygulama imar planla ilgili sıkıntılar var, vatandaşın Büyükşehir Belediyesinin hazırlatmış olduğu planlara itirazları var,  kadro yapılanmasını kısa sürede tamamlayan ve çok tecrübeli idari kadro oluşturan, işini çok iyi bilen denetim kadrosu, makine teçhizat ekipmanı kuran , hizmet binaları, kültür merkezi ve benzeri ihtiyaçlarını çözümlemiş bu belediyemiz otoparkından arşivine kadar profesyonel belediyecilik anlayışı ile tüm sorunların çözümü konusunda diğer belediyelerimize göre birkaç adım daha önde olduğunu göstermektedir. 
Bahsetmeden geçemeyeceğim Silifke Belediyesinin benim için çok farklı ve özel bir yeri var çünkü ilçenin tarihi , kültürel ve turizm değerleri  bir şehir plancısına mesleki anlamda çok fazla bilgi ve birikim kazandırmaktadır.
Mersinimizin yüzakı Silifke İlçemizin, ‘’sözüne Sadık’’ sloganına çok yakışan Yeni Silifke’nin mimarı Sayın Sadık Bey ve nezdinde tüm belediye personeline teşekkür eder başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

Şehir Plancısı
zerensehirplanlama@gmail.com

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV