banner68

banner101

banner108
25 Nisan 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

SAKİN OL…SİNİRLERİNE HAKİM OL…

09 Ağustos 2022, 13:42
SAKİN OL…SİNİRLERİNE HAKİM OL…
EDLAN BOSTANCI
 Merhaba değerli okuyucular…
Ağustos ayının çok sıcak bir gününden herkese selamlar…
Bu güne kadar oradan oraya koşturduğunuzu, hızlı yediğinizi, hızlı konuştuğunuzu, sanki yetişmeniz gereken bir yer var gibi hızlı yürüdüğünüzü fark ettiniz mi? Her şey için o kadar acele ediyoruz ki…Yemek yerken, spor yaparken, hatta otururken ve hatta düşünürken bile…Anın içindeyken bile bir sonraki adımın planını yapıyoruz…Ancak fark etmemiz gereken bir şey var: Nereye koşuyoruz?
Bir an durup düşündüm ben de…Durdum yani…ve düşündüm…bu acele niye?…Her gün sabah kalkıp akşam olduğunda kendime diyordum ki “ne çabuk akşam oldu”.. Halbuki gün 24 saat; ne bir eksik ne bir fazla…Ama ben bunca hızlanmanın içinde günü de kendimi de kaybetmişim…ve işte o gün dedim ki “yavaşla”…Anın tadını çıkar…Bu günler bir daha gelmeyecek…
Farkındaysanız son dönemde yoganın, meditasyonun adını çok duyar olduk.Önceden bu kadar dillendirilmezdi.Çünkü hayatın kendisi bir meditasyondu belki de…Yaşamın yaşamanın hızına dalmış giderken artık nefes nefeseyiz..İlişkiler, yemekler,içecekler her şey anda tükeniyor. Farkında bile değiliz.
Demem o ki ben fark ettim ve yavaşladım…Hayatın anlamı yalnızca çalışmak olmamalıydı.Hayat sadece çalışırken anı tüketmekten ibaret olmamalıydı. Hayat; çiçek yetiştirmek, kedi beslemek, yeni yemek tarifleri denemek, esen rüzgarda yürümek, içtiğim kahvenin tadına varmak ,kitabımı sindire sindire okumak içindi…oysa unutmuştum hayatın bu yanlarını…o sebeple içtiğim de yediğim de tat vermez olmuştu bense fark edememiştim asıl tadın algımla ilgili olduğunu…
Bu satırları okuyan sevgili dostum.. Hadi sen de fark et artık…Dur ve düşün…Hangi an, anın tadını aldın, nefes aldığını duydun? İçinin huzurla dolduğunu, sevmenin, sevilmenin ne kadar önemli ve bu konuda ne kadar şanslı olduğunu düşündün? Ne zaman telefon rehberinden birini iş dışında sadece hal hatır sormak için aradın? Doğanın sesini dinledin mi hiç? Kuşların şarkısını, kumsalı döven dalgaları, rüzgarda yaprakların hışıltısını, bir köpeğin uzaktan havlamasını…Ve en son ne zaman cep telefonundan, sosyal medyadan, bilgisayarından, televizyondan uzak kalıp yalnızca kendini dinledin???
SEVGİLERİMLE

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV