banner68

banner101

banner108
19 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Veteriner Hekimlerinden Dr. Mehmet Tabur Uyardı

Türkiye’nin ünlü Veteriner Hekimlerinden Dr.Mehmet Tabur önemli açıklamalarda bulundu. Tabur şu görüşlere yer verdi ”Endoskopi; yemek borusu, mide, bağırsaklar, üriner sistem, trakea, akciğerler ve burun boşluğu gibi organların içini değerlendirmenin minimal invaziv bir yoludur.

21 Aralık 2022 Çarşamba 16:41
Veteriner Hekimlerinden  Dr. Mehmet Tabur Uyardı

 

Ek olarak, karın (laparoskopi) veya göğüs (torakoskopi) dahil olmak üzere vücut boşluklarının içini değerlendirmek için endoskopi yapılabilir. Endoskopi sırasında, bir endoskop vücuttaki doğal bir açıklıktan doğrudan bir organa veya bir veya daha fazla küçük insizyon yoluyla bir vücut boşluğuna sokulur. Endoskop, ucunda kamera, mikroçip ve ışık kaynağı bulunan, evcil hayvanınızın doktorunun incelenmekte olan bölgenin durumunu görmesi ve yorumlaması için yüksek kaliteli bir görüntünün bir bilgisayar monitörüne iletilmesine izin veren tıbbi bir alettir. Veteriner hekimlikte, gastrointestinal (GI) sistemin endoskopisi en yaygın olanıdır. Yemek borusu, mide ve duodenumun değerlendirilmesini içeren üst gastrointestinal sistemin (UGI) endoskopisini yapabiliriz. Alt gastrointestinal sistemin (LGI) endoskopisi ile kolon, çekum ve ileumu da değerlendirebiliyoruz.

NEDEN BİR KÖPEK VEYA KEDİDE GASTROİNTESTİNAL SİSTEMİN ENDOSKOPİSİ?

Bursa VETLİFE Veteriner Kliniği, kusma, ishal, yutma sorunları veya açıklanamayan kilo kaybı gibi klinik belirtilerin değerlendirilmesi veya evcil hayvanınızın yemiş olabileceği yabancı maddelerin çıkarılması için gastrointestinal sistemin endoskopisini önerebilir. Endoskopi sırasında Uzman Veteriner Hekim ameliyat yapmadan hem normal hem de anormal görünen dokulardan biyopsi alabilecektir. Biyopsi sonuçları birkaç gün sürebilir. Bununla birlikte, Uzman Veteriner Hekimimiz, sıklıkla altta yatan hastalık sürecine ilişkin bir değerlendirme yapabilir ve sağlanan görüntülerde görüldüğü gibi organların içinin görünümüne dayanarak evcil hayvanınıza yardımcı olacak ön tavsiyelerde bulunabilir. Biyopsi sonuçları geri döndüğünde, evcil hayvanınızın kendisini daha iyi hissetmesini sağlamak için genellikle nihai bir teşhis ve tedavi planı belirleyebiliriz.

ENDOSKOPİ İŞLEMİNE NELER DAHİLDİR?

Bursa VETLİFE Veteriner Kliniğinde Endoskopi yapılan tüm evcil hayvanlar, güvenlikleri ve rahatlıkları için genel anestezi altına alınır. İşlemlerin evcil hayvanınız aç kaldıktan sonra yapılması da önemlidir. Bu hem güvenli anestezi için hem de endoskopi işlemi sırasında en fazla bilginin elde edilmesini sağlamak için zorunludur. Çoğu zaman en az on iki saat gereklidir.

BU İŞLEM İÇİN KLİNİKTE KALMAK GEREKİR Mİ?

Prosedürlerin çoğu, ziyaretinizin yapıldığı gün gerçekleştirilebilir. Evcil hayvanınız muhtemelen aynı akşam sizinle birlikte eve gidebilecektir.

ENDOSKOPİ İŞLEMİNDEN SONRA NELER BEKLEMELİYİZ?

Çoğu durumda, anestezik ajan sisteminden çıktıktan sonra evcil hayvanınız hızlı ve tamamen iyileşir. Endoskopinin sonuçları alındıktan sonra, tedavi süreci başlar.

GASTROİNTESTİNAL SİSTEM ENDOSKOPİSİ NE ZAMAN YARARLI OLABİLİR?

  • Aşağıdaki belirtilere sahip bir hastanın değerlendirilmesi:
  • Disfaji (yutma güçlüğü)
  • Dışkıda kan veya mukus
  • Koyu, katranlı dışkı (mide veya bağırsaklarda kanama belirtisi)
  • Anoreksiya (yeme bozukluğu)
  • Kilo kaybı
  • İshal
  • Kusma
  • yetersizlik
  • aşırı tükürük
  • dışkılama zorluğu
  • Mide, bağırsak ve potansiyel olarak yemek borusu biyopsilerinin alınması
  • Yabancı maddenin uzaklaştırılması
Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV