banner68

banner101

banner108
29 Nisan 2024 Pazartesi

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Vali Çakacak,İl Müftülüğünün iftarına katıldı.

Vali Özdemir Çakacak, Mersin İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında ilçe müftüleri, il müdürleri ve hayırsever iş insanları ile buluştu.

23 Haziran 2016 Perşembe 10:37
Vali Çakacak,İl Müftülüğünün iftarına katıldı.
 Vali Özdemir Çakacak, Mersin İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında Muğdat Camii altında yer alan Hacı Süleyman Özdiker Konferans Salonu’ndaki iftar programına, ev sahibi İl Müftüsü Ali Melek’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Fatih Erhan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, il protokolü üyeleri, il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda hayırsever iş insanı katıldı.
undefined
 
İl Müftülüğü tarafından “ Gelin Gönüller Yapalım! Bu Ramazan ve Her Ramazan” sloganıyla düzenlenen programda, ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlara vesile olması temennisiyle başladığı konuşmasında Vali Çakacak, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek “ Ramazan ayında ibadet yaparken aynı zamanda yokluk çeken insanların halini daha iyi anlıyor, empati yapma fırsatı buluyoruz. Bu düşünceden hareketle ramazan ayı insanların birbirlerine daha fazla sevgi ve saygıyla bakmalarını, yardım etmelerini ve dayanışma içerisinde bulunmalarını da gerektiriyor.” diyerek yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sadece bu mübarek ayda değil, yılın 12 ayında da görmek istediklerini ifade etti.
 
Kardeşlik bağlarımızın Milletimizi ayakta tutan en önemli bağlarımızdan biri olduğunu belirterek devam ettiği konuşmasında, Milletimizin inancından ve kültüründen aldığı ilhamla insanlığını, kardeşliğini ve komşuluğunu en güzel şekilde gösterdiğini kaydeden Vali Çakacak, “Mersinimizde yaklaşık 170 bin civarında Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Bu güzel şehrin güzel insanları birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma ruhuyla onlara ensar olmanın gereğini yapıyorlar.” şeklinde konuştu.
 
Sonrasında bu mübarek ayda insanların birbirlerine karşı daha hoşgörülü olduklarını, öfkelenmek yerine çoğu zaman anlayış gösterdiklerini, bu sayede de çıkabilecek birçok olumsuzluğun önüne geçildiğini belirten Vali Çakacak, önceki gün katıldığı ve okullarında başarılı olan yetim çocuklara hediyelerin dağıtıldığı programda, çocukların gözlerinde gördüğü ışıltının verdiği keyiften bahsederek “ Ramazan ayında sahip olduğumuz bu güzellikleri sadece ramazan ayında değil yıl boyunca gösterebilirsek toplumsal barışa en büyük katkıyı sunmuş oluruz.” diyerek konuşmasını sürdürdü.
 
Devamında Millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da pekişmesine ihtiyacımızın olduğunu belirten Vali Çakacak, yüce Milletimizin sağduyusu ve vakur duruşu sayesinde ülkemizin çekilmek istendiği oyunlara fırsat verilmeyeceğini kaydederek Milletimizin türlü imkansızlıklar içerisinde iken dahi tüm Anadolu’nun birliği, beraberliği ve kardeşliği sayesinde bugünlere ulaştığını söyledi.
Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV