banner68

banner101

19 Mart 2024 Salı

Miting havasında açılış

Türkiye'nin ilk kara limanı Mersin’de

Türkiye’ye ilk kara limanını Mersin'e kazandıran Lojistik sektörünün duayen ismi Ali Kahramanlı Kahramanlı Lojistik bünyesine Kara Limanı hizmetlerini de kattı. Geniş bir hizmet alanına sahip olan Kahramanlı Kara limanından hemen hemen yaş ve kuru gıda ile muz ihracatı gerçekleştiriliyor.Mevcut Kahramanlı Kara limanında Mersin Limanında verilen hizmetlerin tüm araçların mevcut olduğu ve yetkili personelin görev aldığı belirtildi.

24 Haziran 2020 Çarşamba 17:05
Türkiye'nin ilk kara limanı Mersin’de
 Türkiye’ye ilk kara limanını Mersin’e kazandıran Lojistik sektörünün duayen ismi Ali Kahramanlı  Kahramanlı Lojistik bünyesine Kara Limanı hizmetlerinide kattı. Geniş bir hizmet alanına sahip olan Kahramanlı Kara limanından hemen hemen yaş ve kuru gıda ile muz ihracatı gerçekleştiriliyor.Mevcut Kahramanlı Kara limanında Mersin Limanında verilen hizmetlerin tüm araçların mevcut olduğu ve yetkili personelin görev aldığı belirtildi.

ORTA ASYA VE AVRUPA  ÜLKELERİ İLE RUSYAYA HİZMET VERİYOR.

Ihracaat konusunda büyük bir TIR filosuna sahip olduklarını söyleyen Kahramanlı Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahramanlı Mersin’e kazandırdığı Kara Limanı ile ilgili kısaca“Çok zor olsada Mersin’e yaptığımız büyük yatırımlarla Türki’nin ilk Kara Limanını  Mersin’imize kazandırmanın sevincini yaşamaktayım. Kentimizde bu konuda yeterli ve aksamadan hizmet vermek için istihdam sayımızıda artırarak ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyoruz“dedi.

50 YENİ TIRLA FİLOMUZU GÜÇLENDİRDİK

Ali KAHRAMANLI sözlerine şöyle devam etti „Bu arada ekonomimizin canlanması ile birlikte sıkıntı yaşadıağımız araç gereç yetersizliğini göz önünde bulundurarak KAHRAMANLI LOJİSTİK araç filomuzu yeni aldığımız 50 adet  TIR İle takviye yaparak güçlü duruma getirdik.Şu anda KAHRAMANLI  MERSİN KARA LİMANI mızda bizim araçlarımızın dışında bir çok lojistik firmalarıda taşımacılık yaparak ekonomimize katkı sağlamaktadırlar“diye konuştu.

KRİZLERİ FIRSATA ÇEVİRDİK

KRİZLERİ fırsata çevirerek 1970'lerden buyana faaliyet gösteren sektörün öncü kuruluşlarından Kahramanlı Uluslararası Nakliyat, gücüne güç katacak yeni yatırımlarını sürdürüyor. Kahramanlı Uluslararası Nakliyat, Türkiye'deki, tüm dış ticaret işlemlerinin liman içindeki gibi yapılabildiği gümrük sahaları olarak da bilinen tek Dry Port içerisine 'Soğuk Hava Deposu' yapmak için kolları sıvadı. Kahramanlı Uluslararası Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahramanlı, krize rağmen yeni araç alımları, soğuk hava deposu yatırımları yapmanın her babayiğidin harcı olmadığını belirterek, "Türkiye'de örneği olmayan bir tesise sahibiz. Bu tesisimiz; 55 dönüm üzerinde hem kapalı hem açık alanda kurulu Dry Port (kara limanı). tesisimiz bir liman sahası olup, Gaziantep, İskenderun, Kayseri, Konya gibi bölgelerdeki ithalat ve ihracatçılara hizmet veriyor. Uluslararası nakliyede bizim araçlarımızı tercih eden müşterilerimizin Mersin Limanı ile hiçbir işi olmuyor. Çünkü Dry Port tesisimizden faydalanıyorlar. Yeni yatırımlar noktasında soğuk hava deposu yapma projesi olduklarını da açıklayan Ali Kahramanlı, "Müşterilerimizin Dry Port içerisinde bir soğuk hava deposu talebi var. Bununla ilgili plan ve projelerimiz var ki bölge itibariyle de bir ihtiyaç var. Malı bize gelen müşterilerimiz tüm hizmeti burada almak istiyor, Serbest Bölge'ye veya başka soğuk hava depolarına gitmek istemiyor. Kısa süre içerisinde Dry Port içerisinde soğuk hava deposu yapma çalışmamız var" dedi.

Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV