banner68

banner101

29 Mart 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Mersin Şehir Hastanesi Yakında Tamamlanıyor.

Türkiye’nin ilk entegre şehir hastanesi olacak ‘Mersin Entegre Sağlık Kampüsü’, Ağustos ayında tamamlanıyor.

15 Haziran 2016 Çarşamba 12:05
Mersin Şehir Hastanesi Yakında Tamamlanıyor.
 Türkiye'nin ilk entegre şehir hastanesi olacak ' Mersin Entegre Sağlık Kampüsü', Ağustos ayında tamamlanıyor. Mersin Valisi Özdemir Çakacak, protokolü en son imzalanmasına karşın, ilk olarak bitirilmesi öngörülen hastane ile Mersin'in sağlık üssü haline geleceğini söyledi.

Vali Çakacak, Ağustos 2016 itibariyle tüm inşaat ve teknik işlemlerinin tamamlanması planlanan ve Türkiye'nin hizmete açılan ilk entegre şehir hastanesi olacak ' Mersin Entegre Sağlık Kampüsü' inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Şantiyedeki yönetim binasında İşletme Genel Müdürü Abdul Vahap Doğan ile bir araya gelen Çakacak'a, Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Memnune Çamsarı, İl Sağlık Müdürü Vekili Aytekin Kemik, yüklenici firmanın teknik, destek ve kalite müdürleri eşlik etti.

Toplantıda Haziran ayı itibariyle inşaat ve peyzaj çalışmalarının yaklaşık yüzde 91'lik kısmının tamamlandığını belirten İşletme Genel Müdürü Doğan, çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini, Ağustos ayı itibariyle de inşaat ve teknik işlemleri tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti. Projede Bakanlıkça uygun görülen bazı alanlarda kapasite artırımına da gidildiğini ifade eden Doğan, kampüs içerisine yüklenici firma ortaklarından Murat Çeçen tarafından hayrına 1'er adet cami ve kreş yaptırılacağını dile getirdi.

Hizmet verecek olan teknik cihazların tamamına yakınının montaj yapılmak üzere hazır olduğunu ifade eden Doğan, tamamlandığında bin 294 yatak ile hizmet verecek olan hastanenin, afet ve acil durum hallerinde yatak sayısının bin 500'e yakın bir sayıya kadar arttırılabileceği bilgisini verdi. Doğan, hastanede aynı anda 50 hastanın ameliyat olabileceğini, bu hizmetleri verirken de sayılı hastanede kullanılan 5 bin kw gücünde elektrik üretebilen jeneratör sistemi ve son teknoloji cihazların kullanılması ile birlikte de hizmet kalitesinin en üst düzeyde olacağını söyledi.

ÇAKACAK:"MERSİN SAĞLIK ÜSSÜ HALİNE GELECEK"

Toplantının ardından inşaat alanını gezerek çalışmaları yerinde inceleyen Vali Çakacak ise yaptığı açıklamada, şehir hastanesi inşaatının geldiği son durumun son derece olumlu olduğunu vurguladı. Ülke genelinde yapımı devam eden 17 entegre şehir hastanesi projesi arasında yer alan ve protokolü en son imzalanmasına karşın, ilk olarak bitirilmesi öngörülen Entegre Şehir Hastanesi'nin, Mersin başta olmak üzere bölge ve hatta sağlık turizmi açısından son derece önemli bir yeri olduğunun altını çizen Çakacak, "Her zaman dediğimiz gibi mevcut sağlık kapasitesi ve halen yapımı, ihalesi ve proje çalışmaları devam eden sağlık yatırımları da tamamlandığında, Mersin bir sağlık üssü haline gelecektir. Bu da sadece Mersin'i değil, Çukurova Bölgesi'ni her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Türkiye'nin önemli bölgelerinden biri haline getirecektir. Sağlık sektörü turizm pastasından daha fazla pay alabilmek için tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

232 bin metrekare inşaat alanına sahip, bin 294 yatak kapasiteli Mersin Entegre Şehir Hastanesi bünyesinde son teknolojinin kullanıldığı anjiyografi merkezi, hiperbarik oksijen merkezi, yanık tedavi merkezi, radyasyon onkolojisi, nükleer tıp, diyaliz, doğum, tüp bebek ve daha birçok ünitenin hizmet vereceği bildirildi. 
Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV