banner68

banner101

banner108
26 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Dünyanın en büyük mülteci nüfusu Türkiye’de

3,5 milyondan fazla Suriyeli ile dünyanın en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yapan Türkiye, bu nüfusu Türk girişimciler ile birlikte gerçekleştirilecek projeler aracılığıyla ekonomiye kazandırıyor.

02 Haziran 2020 Salı 16:55
Dünyanın en büyük mülteci nüfusu Türkiye’de
 3,5 milyondan fazla Suriyeli ile dünyanın en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yapan Türkiye, bu nüfusu Türk girişimciler ile birlikte gerçekleştirilecek projeler aracılığıyla ekonomiye kazandırıyor.

Bu amaçla hayata geçirilen ve Avrupa Birliği’nin 26.4 milyon avroluk bütçe ile desteklediği proje, bugün dijital platformda start alıp,  İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Kayseri, Hatay’ın dahil olduğu toplam 11 vilayette gerçekleşecek.

Asya ve Avrupa’nın kesiştiği noktada bulunan ve bu konumu sebebiyle, zamanla göçmenler ve mülteciler için geçiş ülkesine dönüşen ve bugün 3,5 milyondan fazla Suriyeli nüfusu ile dünyanın en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği Türkiye’de, bu nüfusu ekonomiye kazandıracak proje bugün dijital platformda start alıyor.

Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak dinlenebilecek toplantıda: 16.30-.17.00 saatleri ararsında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Büyükelçi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Christian Berger ile Genel Müdür, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) Dr. Michael Spindelegger açılış konuşmaları yapacak.

ICMPD Batı Balkanlar ve Türkiye Bölge Koordinatörü Tamer Kılıç’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde;  Hanze Üniversitesi, Girişimcilik Merkezi ve Pazarlama Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prf. Dr. Alexander Grit, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Taymaz ile Hanze Üniversitesi Öğretim Üyesi Christian Kraker konuşmacı olarak katılacaklar.

PROJENİN AMAÇ VE HEDEFLERİ

Avrupa Birliği’nin 26.4 milyon avroluk bütçe ile desteklediği proje, İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Kayseri, Hatay’ın dahil olduğu toplam 11 vilayette gerçekleşecek. ICMPD (Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi) tarafından yürütülecek proje; Türkiye’de geçici koruma altında olan Suriyeli mültecilerin istihdam imkanlarını arttırıp yaşam koşullarını iyileştirmek suretiyle onların sosyo-ekonomik katılımına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje;  geçici koruma altında olan Suriyeli mülteciler ve yerel toplum içindeki potansiyel girişimcilere ileri seviyelerde beceriler kazandırmayı, onlar için iş bağlantıları geliştirmeyi, sosyo-ekonomik ahengin tesisini ulusal, bölgesel ve yerel aktörlerinde de katılımıyla hedefliyor. Somut sonuçlara odaklı, kapsamlı ve yenilikçi olan bu proje;  48 ay boyunca İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Kayseri, Hatay’ın dahil olduğu toplam 11 vilayette gerçekleşecek.  Projenin odak noktasını ise “Geçici koruma altında olan Suriyeli mültecilerin girişimcilik eko sistemine dahil olmasını sağlayarak, yerel toplumun sahip olduğu potansiyeli daha da arttırması” oluşturuyor.

Haldun OKDEMİR

Anahtar Kelimeler: MersinTurkiyeMülteci

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV