banner68

banner101

19 Mayıs 2024 Pazar

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Vali Pehlivan Trafik Haftası Etkinliğinde...

Vali Pehlivan, "Ülke genelinde de 30 milyona yakın araç trafikte seyrediyor. Trafik bu kadar yoğun sirkülasyon olduğu bir alan. Her geçen gün devletimizin yatırımlarıyla yollarımızın altyapısı ve üstyapısı iyileşiyor. Duble yollar, otoyollar çok daha fazla yapılıyor. Yapılmaya devam ediliyor. Dolayısıyla seyahatin hızı, konforu ve güvenliği bu anlamda artıyor ama bu yolların standartlarının yükselmesi tek başına yeterli değil. Sürücülerin aynı hassasiyette artan bir hassasiyetle kurallara uyması gerekiyor..."

08 Mayıs 2024 Çarşamba 12:07
Vali Pehlivan Trafik Haftası Etkinliğinde...

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, kamuoyunun trafik güvenliğine yönelik duyarlılığının artırılması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Karayolu Trafik Haftası" etkinliği Adnan Menderes Bulvarı Beşiktaş Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Mersin İl Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Garanlı’nın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarının ardından konuşanVali Pehlivan, Mersin trafiğinde de 800 binin üzerinde aracın seyretiğine dikkat çekti.

Trafik kazalarının büyük çoğunluğunun kurallara uymamasından kaynaklandığını vurgulayan Pehlivan, ”Bugün ‘Trafik Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde bir aradayız. Karayolları Güvenlik ve Trafik Haftası vesilesiyle özellikle de trafikte denetimden sorumlu kurumlarımızın 4-10 Mayıs tarihleri arasında çeşitli çalışmaları olmaktadır.

Bu hafta da İlimizde; emniyet, jandarma trafik birimlerimiz ve deniz trafiğinde de sahil güvenlik birimlerimiz çeşitli faaliyetler düzenliyor. Bugün olduğu gibi özellikle de çocuklarımızla bir araya gelerek onların trafik duyarlılığını hep birlikte arttırmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz okul sıralarında öğrencilik yıllarında bu konuda bilinçlenirlerse inanıyoruz ki ileride onlar da sürücü olduklarında trafikte çok daha dikkatli olacaktırlar. İlimizde son rakamlara göre 800 binin üzerinde motorlu taşıt var. Otomobil, kamyon, kamyonet, motosiklet ve diğer araçlar trafikte seyrediyor. Bu önemli, büyük bir rakamdır.

Ülke genelinde de 30 milyona yakın araç trafikte seyrediyor. Trafik bu kadar yoğun sirkülasyon olduğu bir alan. Her geçen gün devletimizin yatırımlarıyla yollarımızın altyapısı ve üstyapısı iyileşiyor. Duble yollar, otoyollar çok daha fazla yapılıyor. Yapılmaya devam ediliyor. Dolayısıyla seyahatin hızı, konforu ve güvenliği bu anlamda artıyor ama bu yolların standartlarının yükselmesi tek başına yeterli değil. Sürücülerin aynı hassasiyette artan bir hassasiyetle kurallara uyması gerekiyor. İstatistikler gösteriyor ki trafik kazaları %95 nispetinde hız limitlerine uymama, kırmızı ışık ihlali, hatalı şerit ihlali, alkollü araç kullanma ve kavşaklarda kurallara uymamaktan kaynaklanıyor.  

Maalesef her yıl dünyada binlerce hatta milyonun üzerinde can kayıpları oluyor. Ülkemizde de binlerce can kaybı oluyor. Beraberinde mal kayıpları, mal zararları ve yaralanmalar da oluyor. Öncelik insan, öncelik insanın sağlığı. Giden canı maalesef geri getiremiyoruz.

2021-2030 yıllarını kapsayan Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi Cumhurbaşkanlığımız genelgesi ile uygulama konmuştur. Bu Strateji Belgesi ile 2030 yılına kadar trafikteki can kayıpları ve ağır yaralanmaların %50 oranında azaltılması ve 2050 yılına kadar sıfırlanması hedeflenmektedir.  

Denetleme sorumluluğu olan birimlerimiz sonuna kadar denetlemelerini etkin bir şekilde yapacak. Bununla birlikte biz de vatandaş olarak sürücü ve yaya olarak kurallara uyacağız, uymamız gerekiyor. Bu konuda çeşitli kampanyalar var.  Hatalı sürücüye ‘Kırmızı Düdük’ gibi, ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın, Yol Ver Hayata’ gibi, kemer takmayı ön plana çıkartma amacıyla başlatılmış ve devam etmekte olan ‘Bir Hareketine Bakar Hayat’ gibi çeşitli kampanyalar İçişleri Bakanlığımızın ülke genelinde uyguladığı kampanyaları yürütüyoruz. Önce kendi can sağlığımız, beraberinde ailemizin, sevdiklerimizin can sağlığı ve bütünüyle toplumumuzda yaşayan bütün insanların can sağlığını ihmal edemeyiz, etmemeliyiz. Bütün bu kampanyalardaki, denetlemelerdeki ve eğitici çalışmalardaki amaç trafikte oluşacak kazaları önlemektir.

Çocuklarımıza, öğretmenleri, derslerinde muhakkak bu konuları anlatıyor. Trafik kazaları, o kazayı yaşayanı etkilediği gibi onun ailesini ve bütün toplumu da etkiliyor. Beden sağlığı açısından etkilediği gibi ailelerinin yaşadığı travmalar bakımından onların sağlığını ve huzurunu da etkiliyor. Dolayısıyla bu konuda olumlu anlamda atacağımız her adım, tedbir ve önlem anlamında atacağımız her adım ziyadesiyle önemli ve kıymetlidir. Sevgili çocuklar birçok konuda olduğu gibi bu konuda da sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Bu konuya sahip çıkacağınıza inanıyoruz. Büyüklerinizi de lütfen trafikte seyrederken seyir halindeyken hata yapıyorlarsa uyarmayı ihmal etmeyin. Emniyet ve jandarma teşkilatımızda trafik denetlemeleri yapan, bu konuda bir yandan denetlerken bir yandan da rehberlik görevi yapan bütün personelimize, mesai arkadaşlarımıza hem başarı diliyorum hem kolaylıklar diliyorum ve vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kazasız, kayıpsız yarınlar, günler, yıllar diliyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” dedi. 

"Karayolu Trafik Güvenliği Günü" etkinlikleri kapsamında Vali Pehlivan, yaya geçidinden karşıdan karşıya geçiş, trafikte araç denetimi, öğrencilere şapka, tişört, düdük ve boyama kitabı dağıtımı ve stantları gezdikten sonra öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Programda Vali Pehlivan, görevinde üstün başarı gösteren Polis ve Jandarma trafik memurlarına başarı belgelerini takdim etti.

Programa; Vali Yardımcısı Âdem Yılmaz, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Kâmil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik teşkilatı personeli ile basın mensupları, öğretmenler, öğrenciler katıldı.

Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: MersinTrafik Haftası...

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV