banner68

banner101

17 Mayıs 2024 Cuma

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Seninleyiz Hatay…

12 Kadın,” Kadınlar, yaşamın çalkantılı sularında yolculuklarını sürdürürken, içlerinde dik bir yamaçta nadide bir çiçek gibi açan mücadeleci ruhu taşırlar. Kadınlar, umut ve hüznü hassas bir terazide taşırken, yaşamları insana dokunan eşsiz bir şiir gibi işler yüreklerimize. Her bir kadının mücadelesi, gökyüzünde parlayan yıldızlar kadar parlak, yürekleri dağlayan hüzün gibi yakıcıdır…”

02 Mayıs 2024 Perşembe 11:27
Seninleyiz Hatay…

 Abdülvahap Şehitoğlu

Asrın Felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 Hatay Depremi'nin ardından Ankara ve Hatay'da yaşayan 12 cesur kadın, depremin yarattığı acıyı ve umudu anlatan öykülerini bir araya getirerek 12 Kadın adlı kitabıyla  "Seninleyiz Hatay" dediler. 

Esen Gamze İstifanoğlu tarafından derlenen ve DİONYSOS Yayın Group tarafından basılan kitap, depremin yıkıcı ve sonrasında ortaya çıkan dayanışma ruhunu gözler önüne seriyor.

Kitapta yer alan öyküler, depremden etkilenen kadınların yaşadıklarını, duygularını ve mücadelelerini samimi bir dille anlatırken, aynı zamanda umut ve dayanışmanın gücüne de vurgu yapıyor.

Kitapta yer alan 12 kahraman kadın: Ayşe Taşlı, Cansu Daloğlu,  Cansu Kalkan, Derya Altunören, Deniz Şehitoğlu, Dünya Aslan, Ebru Döker, Esen İstifanoğlu, Enis Tukaç, Filiz Kaya, Gül Akyürek Balta, Loret Gazel

Dokundukları her yeri güzelleştiren, her biri birbirinden güçlü, her biri birbirinden özel, her biri umudun rengi olan bu 12 kadın, Hatay'ın acısını ve umudunu kalemin gücüyle dile getiriyor.

Bu Bale Türkiye’de ilk kez Mersin’de

Kadınlar, yaşamın çalkantılı sularında yolculuklarını sürdürürken, içlerinde dik bir yamaçta nadide bir çiçek gibi açan mücadeleci ruhu taşırlar. Kadınlar, umut ve hüznü hassas bir terazide taşırken, yaşamları insana dokunan eşsiz bir şiir gibi işler yüreklerimize. Her bir kadının mücadelesi, gökyüzünde parlayan yıldızlar kadar parlak, yürekleri dağlayan hüzün gibi yakıcıdır.

6 Şubat Depreminin vurduğu anlarda evlerini ve sevdiklerini kaybeden kadınlar, belki de yaşamlarının en zor anlarıyla yüzleşmek zorunda kaldılar. Ancak bu zorlukları aşma anlamında kararlılıkları ve içlerinde hep var olan güçlü iradeleri sayesinde büyük bir direnç sergilediler. Depremin yarattığı kaos ortamında, dayanışma ve birlik duygusuyla bir araya gelen kadınlar, birbirine destek olmanın gücünü bir kez daha keşfedip, ardından yeni başlangıçlar yapmanın yollarını buldular ve tüm dünyaya ve gelecek nesillere hem ilham kaynağı oldular hem de umut dolu miras bıraktılar.

Biz de ümitsiz kadınların ümidi, çaresiz kadınların çaresi olmak için yola çıktık. Onlara Halil Cibran’ın dediği gibi ‘her kışın yüreğinde titreyen bir bahar olduğunu ve her gecenin peçesinin ardında tebessümle bekleyen bir şafak olduğunu’ hatırlatmak için buradayız.

Biz 12 KADIN, Hatay’da bir yandan gözyaşı dökerken, bir yandan da kendi güneşleriyle etrafa hayat verip aydınlatan, acı içinde bile hayata gülümseyebilen ve dimdik durabilen, tüm fırtınalara göğüs gerebilme iradesi olan bu eşsiz kadınlar için bir araya geldik ve tüm yüreğimizle diyoruz ki, ’SENİNLEYİZ HATAY!

12 Kadın Kitabı, DİONYSOS Yayın Group'un internet sitesinden ve kitapçılardan temin edilebilir.

Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: 6 Şubat Hatya Deprem...

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV