banner68

banner101

banner108
19 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Şarkılarla Türkülerle

Ocaklarda pişen yemekleri paketlerken hep bir ağızdan şarkılar ve türküler söyleyen Büyükşehir emekçileri, zorlu süreçte ihtiyaç sahibi yurttaşların sofralarına sıcak bir yemek ulaştırabilmenin de mutluluğunu yaşıyor.

11 Mayıs 2020 Pazartesi 13:07
Şarkılarla Türkülerle
 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin takdir toplayan sosyal projeleri arasında yer alan Aşhanesi, her gün binlerce vatandaşa ulaşıyor. Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi, Koronavirüs salgını sürecinde evlerinden çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlıkları olan ve Kriz Merkezi’ne talepte bulunan ihtiyaç sahibi yurttaşlara sıcacık yemeklerini ulaştırmayı sürdürüyor. Mersin merkezde olduğu gibi Tarsus’ta da faaliyet gösteren Büyükşehir Aşhanesi’nde binbir emek harcanarak, her gün değişik yemekler pişiriliyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu da yemeklerin hazırlanması aşamasına bizzat katılıyor.

 

Sabahın erken saatlerinde çalışmalar başlıyor

 

Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi yanında bulunan ve Berdan Konukevi yerleşkesi içerisinde yer alan yemekhane, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde “Bizimkisi Bir Aş Hikayesi” hizmetiyle Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi ekipleri tarafından kullanılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı personelinin de destek verdiği çalışmalar kapsamında yemekler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hazırlanmaya başlıyor.

Her gün değişik yemeklerin çıktığı aşhanede çalışmaları takip eden Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, yemeklerin hazırlanmasına veya paketlenmesine bizzat destek oluyor.

 

Yemekler, şarkılar ve türküler eşliğinde hazırlanıyor

 

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden olan Aşhane’de çalışan Büyükşehir Belediyesi personelleri ise işlerini şevk ve azimle yerine getiriyor. Ocaklarda pişen yemekleri paketlerken hep bir ağızdan şarkılar ve türküler söyleyen Büyükşehir emekçileri, zorlu süreçte ihtiyaç sahibi yurttaşların sofralarına sıcak bir yemek ulaştırabilmenin de mutluluğunu yaşıyor.

Aşhane’de hijyenik koşullarda hazırlanan sıcak yemekler, Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Tarsus’un dört bir tarafında bulunan dar gelirli vatandaşlara ücretsiz ulaştırılıyor.

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV