banner68

banner101

banner108
19 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Pandeminin Gölgesinde 1 Mayıs

İstanbul'da, 1 Mayıs'ın sembol mekanlarından Taksim'de tören yapıldı. Sendikaları temsilen bir heyet Taksim'deydi.

01 Mayıs 2021 Cumartesi 15:01
Pandeminin Gölgesinde 1 Mayıs
İstanbul'da, 1 Mayıs'ın sembol mekanlarından Taksim'de tören yapıldı. HAK-İŞ ve DİSK ile çeşitli sendikaların temsilcileri, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koydu. Hayatını kaybeden işçiler anısına Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktılar. HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, kutlamaların pandemi nedeniyle sembolik olarak gerçekleştiğine dikkat çekti, tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.



İZİNSİZ YÜRÜYÜŞ YAPMAK İSTEDİLER, 14 KİŞİ GÖZALTINDA

Sabah saatlerinde Mecidiyeköy Meydanı'na gelen gruplar ara sokakları kullanarak Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Bölgede önlem alan polis ekipleri, tam kapanma tedbirleri kapsamında yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyledi. Uyarılara rağmen yürüyeceklerini söyleyen ve polise direnen gruba yapılan müdahalede, gruptaki bazı kişiler gözaltına alındı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet nedeniyle gözaltına alındıkları öğrenilen şüpheliler, Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğüne götürüldü.


Dolmabahçe'den Taksim Meydanı'na doğru ellerinde pankart ve dövizlerle slogan atarak ilerleyen Umut-Sen'e bağlı bir grup, İnönü Caddesi üzerinde bölgede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu.


Grubun ilerlemesine izin vermeyen ekipler, yürümeye devam etmek isteyenlere müdahale etti. Polis ekipleri, gruptaki 14 kişiyi gözaltına aldı.

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV