banner68

banner101

banner108
29 Nisan 2024 Pazartesi

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Ordu Harekete Geçti!

SON DAKİKA! Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ’da işgal altındaki bölgeleri tek tek kurtarırken, çatışmalarda hezimete uğrayan Ermenistan, sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırılarını arttırdı. Ermenistan güçleri tarafından Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti olan Gence’ye, 300 kilometre menzilli 6 füze atıldı. Saldırıda 2 sivil yaşamını yitirdi, 28 kişi de yaralandı. Öte yandan işgalden kurtarılan topraklarda ezan sesleri yükselmeye başladı.

05 Ekim 2020 Pazartesi 17:09
Ordu Harekete Geçti!
Çatışmaları analiz eden Rus İzvestiya gazetesi, savaşın gidişatını ilk hafta itibariyle silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) belirlediğini yazdı.

Bağımsız uzmanlar, Ermenistan'ın SİHA saldırılarında 22 T-72 tankı, topçu bataryaları, 11 Grad roketatar sistemi, 11 Osa ve Strela hava savunma sistemi ve yaklaşık 30 askeri kargo aracını yok ettiğini söylüyor.









Azerbaycan'ın İsrail yapımı SİHA'lara sahip olduğunu, bu yaz Türkiye'den altı SİHA satın aldığını ileri süren İzvestiya, askeri uzman Aleksey Khlopotov'un görüşlerine yer verdi.


Öte yandan Ermenistan güçlerinin, işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ’dan Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine Azerbaycan ordusunun 27 Eylül’de başlattığı operasyon dün sekizinci günündeydi.










Harekat kapsamında Azerbaycan Ordusu, işgal altındaki topraklarını teker teker kurtarıyor. SİHA ve İHA’larla hava üstünlüğünü elinde tutan Azerbaycan, Ermenistan’a ağır kayıplar verdirdi.


Stratejik öneme sahip Sukovuşan (Madaqiz) ve yedi köyün ele geçirilmesinin ardından savaşın başından beri sivil hedefleri vuran Ermenistan’ın saldırıları da arttı.









Ermenistan gün boyunca sivillerin yaşadığı Terter ve Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri olan Gence’ye uzun menzilli füzelerle saldırdı. Ermenistan tarafından Gence’ye atılan 6 füzeden 4’ü patladı.


Aziz Aliyeva mahallesinde bir eve isabet eden roket nedeniyle iki sivil hayatını kaybederken 28 kişi de yaralandı. Birçok ev de kullanılamaz hale geldi.





Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ermeni askeri gruplar, Gence şehrini, Karabağ’da ise Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini topçu ve roket atışlarıyla  bombalıyor.




Gence’ye yönelik saldırılar, Ermenistan topraklarından yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı. Ermenistan’ın sivillere yönelik saldırıları akşam saatlerinde de devam etti.









Gence’ye yapılan füzeli saldırıda evi ağır hasar alan Elham Elhamallahverdiyev, “Adice sivillere saldırıyorlar. Evde eşim vardı çok şükür ona bir şey olmadı ama evimizin hali ortada. Giden evimiz olsun ama devletimiz milletimiz var olsun. Kaybedeceklerini anladıkları için sivillere saldırmaya başladılar” diye konuştu.

Öte yandan işgalden kurtarılan topraklarda yeniden ezan sesleri yükselmeye başladı.










Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV