banner68

banner101

banner108
26 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

O İsim Görevden Alındı

ABD Adalet Bakanı William Barr, ABD Başkanı Trump'ın Manhattan Savcısı Geoffrey Berman'ı görevden aldığını duyurdu. ABD'deki Halkbank davasının savcısı olarak bilinen Berman ile ilgili açıklama yapan Bakan Barr, "İstifa etmeye niyetinizin olmadığını ilan ettiğiniz için, başkandan sizi görevden almasını istedim ve bunu yaptı" dedi.

21 Haziran 2020 Pazar 02:31
O İsim Görevden Alındı
 

Adalet Bakanı Barr, Başsavcı Berman'a yazdığı mektupta sert ifadeler kullandı. “Ne yazık ki, dün geceki açıklamanızla, halka hizmete değil halka gösterişi tercih etmiş oldunuz” diyen Barr, “İstifa etmeye niyetinizin olmadığını ilan ettiğiniz için, başkandan sizi görevden almasını istedim ve bunu yaptı” ifadelerini kullandı.

Barr, şunları söyledi: Açıklamanızda görevde kalmanızın savcılık bünyesinde devam etmekte olan soruşturmaların düzgün bir şekilde ele alınması için gerekli olduğu gibi yanlış bir imada bulunmuşsunuz. Bu yanlış. Başsavcılığın soruşturma dosyalarını normal seyrinde ve bakanlığın uygulanabilir standartları, politikası ve yönlendirmesi doğrultusunda ele almaya devam etmesini bekliyorum. Önümüzdeki süreçte herhangi bir davaya uygunsuz bir müdahale olduğu sonucuna varılan bir karar alınması ya da adım atılması halinde, kendisini bu iddianın incelenmesi için yetkilendirdiğim Adalet Bakanlığı Genel Müfettişi derhal konuyla ilgili bilgilendirilecek.

ABD Adalet Bakanlığı, cuma gecesi ani bir şekilde Halkbank soruşturmasını da yürüten New York Güney Bölgesi Başsavcısı Berman’ın istifa ettiğini açıklamış, Berman ise “İstifa etmedim, etmeye de niyetim yok. Soruşturmalarımız devam edecek” demişti.

Berman; Rıza Sarraf, Hakan Atilla ve Halkbank davasını açan bir önceki Başsavcı Preet Bharara’nın yerine yaklaşık iki buçuk yıl önce atanmıştı. Berman, Trump’ın avukatı ve yakın dostu Rudolph Giuliani ile ilgili de soruşturma başlatmıştı.

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV