banner68

banner101

28 Mart 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

Kum Zambakları Akdeniz Belediyesi'nin Korumasında

Başkan Gültak’ın talimatı doğrultusunda; nesli koruma altında bulunan kum zambaklarının bulunduğu Kazanlı sahilinde, ekipler tarafından kapsamlı bir çevre temizliği yapıldı.

12 Ekim 2020 Pazartesi 14:48
Kum Zambakları Akdeniz Belediyesi'nin Korumasında
 Çevre ve doğa dostu hizmet ve çalışmalarıyla da öne çıkan Akdeniz Belediyesi; Mersin’in biyo-çeşitliliğine, endemik zenginliklerine de sahip çıkıp koruyor. Başkan M. Mustafa Gültak’ın talimatı doğrultusunda; Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekiplerince, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için de koruma altına alınan, Kazanlı sahilinde yetişen  “Kum Zambakları”nın bulunduğu bölgede temizlik çalışması yapıldı.

Sahilde gerçekleşen çalışma hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; özellikle yaz mevsiminde binlerce insanı ağırlayan 3 buçuk kilometre uzunluğa sahip Kazanlı kumsalının, Kum Zambakları’na da ev sahipliği yaptığını belirterek; “Burası kum zambaklarının yetiştiği özel ve özel önem verdiğimiz bölgelerimizden biri. Ancak maalesef denize atılan naylonlar, poşet ve benzeri atıkların karaya vurup sahilde birikmesi sonucu kum zambakları maalesef zarar görmektedir. Bu zararı önlemek için sık sık sahilde temizlik çalışması yapmaktayız” diye konuştu.

Başkan Mustafa Gültak; doğaya ve çevreye karşı duyarlılık çağrısı yaparak; “Bugün de ekiplerimiz sahilde kapsamlı bir temizlik çalışması yaparak, çeşitli atıkların toplanmasını sağlamıştır. Denize girmek veya piknik amacıyla sahile gelen vatandaşlarımızın da kum zambaklarına karşı duyarlı olmalarını, topraktan koparmamalarını rica ediyoruz. Bu doğa ve çevre hepimizin, lütfen doğamızı, Kazanlı Sahilimizi ve özel kum zambaklarımızı birlikte koruyalım” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV