banner68

banner101

banner108
26 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Kemal Kılıçdaroğlu; “Umutsuzluğa kapılmayacaksınız“

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin'de temel atma töreninde konuştu. Akşener, "Bu harami düzeni helal oylarınızla sandıkta demokrasiyle attaya göndermek için derhal seçim, hemen seçim diyorum" dedi. Kılıçdaroğlu ise, "Hani gitmediğiniz yollardan köprülerden dolarla geçiyorsunuz ya Allah'ın izniyle tamamını kamulaştıracağız" diye konuştu.

03 Ocak 2022 Pazartesi 23:23
Kemal Kılıçdaroğlu; “Umutsuzluğa kapılmayacaksınız“
Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in vizyon projesi olarak değerlendirdiği metronun temeli, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılında atıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin'in metroyla sadece ucuz, konforlu, süratli, güvenli bir toplu taşıma aracına kavuşmayacağını belirterek, "Bir medeniyet, demokrasi, barış projesi gerçekleştiriyoruz" dedi.



“MERSİN'E RAYLI SİSTEMLER DÖNEMİ HAYIRLI OLSUN”

Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Bugün 3 Ocak 2022. Tarihi bir gün. Mersin’de raylı sistemler döneminin başladığı bir gün. 35 kilometre raylı sistem. Alttan giden metromuz var, şimdi temelini atacağız. Eski Mezitli Belediyesi önünden başlayacak, eski otogarda bitecek, 13.4 kilometre. 2. Etap Yenişehir Fuar Alanı’nda başlayacak. 34. Cadde boyunca devam edecek. Oradan Üniversite Hastanesi’ne, Üniversite’ye ve GMK Bulvarı’na ring yapacak 11 kilometrelik tramvay hattı. 3. Etap, eski otogardan başlayıp; 1. Etap’ın doğu noktasında son bulduğu istasyonda. Şehir Hastanesi ve yeni otogara kadar gidecek, 10.5 kilometre. Toplamda 34.9 kilometre Mersin’e raylı sistemler dönemi hayırlı olsun” 
dedi.

“MERSİN TİCARETİ CANLANACAK”


Metronun kentteki ticareti de canlandıracağını vurgulayan Başkan Seçer, şunları söyledi; “Bugün temelini atacağımız metro 3,5 yılda bitecek. Direkt ya da dolaylı 4 bin kişi faydalanacak. Bizim metroya ödeyeceğimiz paranın 3’te 2’si Mersin’de kalacak. Orada çalışanların cebine gidecek. Onlara gıda sağlayanların kasasına girecek. Giysi satanların kasasına girecek. Yani Mersin ticareti canlanacak. 11 istasyon olacak. Bizim merkezdeki en büyük otopark derdimiz de ortadan kalkacak. Bakın, metro sadece konforlu bir toplu taşıma aracı değil, 11 istasyonun 7’sinde toplamda 1400 araçlık otopark var. Bisiklet park yerleri var. Sosyal alanlar var. Kültür alanları var. Alışveriş merkezleri var.”

'13'ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI OLACAK'

Vahap Seçer'den sonra kürsüye davet edilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasına, 'zam' tartışmalarını değerlendirerek başladı. Akşener, "Bugün zamlarla hem memur zamları hem de yılbaşının hemen sonrasında malum zamlarla karşı karşıyasınız. Tam ben 24 aydır il il, ilçe ilçe esnaf geziyorum. 81 ilin 79'unu tamamladım. Türkiye ağlıyor, esnafıyla, işsiz genciyle, çiftçisi, besicisiyle, atanamayan öğretmeniyle, 3600 ek gösterge sözü verilip yerine getirilememiş memuruyla ve kendi çocuğu işsizken 5 maaş alan danışmanları duyarak kahrolan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Biz yuhalamıyoruz, sadece Allah'ın izniyle iktidara geleceğiz, 13'üncü Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak. Biz bu yanlışlıkları yapmayacağız ve bu kul hakkını yemeyeceğiz. Yiyenlerin de kursağında kalmasını sağlayacağız" diye konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sözlerine şöyle devam etti:



“Burada bir miting yaptın. Gördük hep birlikte. Sonra Sayın Kılıçdaroğlu’nun mitingine izin vermediniz başka bir yerde oldu. Onu da gördük. Bu gün burada bu açılış için Mersinli’nin teveccühü var. Diyor ki Mersinli Sayın Erdoğan, ‘derhal seçimi getir ve sandığa teslim ol’ diyor. Mersinli burada Sayın Erdoğan, Mersinli bir mesaj veriyor. Meydandan insanlar sesleniyor. Milletle ters düşe düşe, milletle bilek güreşi yapa yapa ayakta kalan bir siyasi olmamıştır. Tencerenin devirmediği bir iktidar da olmamıştır. Kadınların tencere kaynatmakta problemi var. Dolayısıyla kendileri çok tok olduğu için iki domates al diyorlar. Size iki domates ye diyenler, yarım simit ye diyenler kendileri ne yiyor? Bu düzene son vermek için. Bu harami düzeni helal oylarınızla sandıkta demokrasiyle attaya göndermek için derhal seçim, hemen seçim diyorum”

“SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNİ TEKRAR TOPRAKLARIMIZA GÖTÜRECEĞİZ”

Akşener’in ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, “Benim umudum sizlersiniz. Bu meydanda miting yapmamıza daha önce izin vermemişlerdi. Demek ki meydan dolabiliyor. Demek ki halk değişim istiyor. Seçim istiyor, hak, hukuk, adalet istiyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Millet İttifakı olarak İnşallah yeni bir başarıya daha imza atacağız. Süleyman Şah türbesini tekrar topraklarımıza götüreceğiz ve bayrağımız göndere çekeceğiz. Emeklinin, gençlerin, ev kadınlarının dertlerini biliyorum. Bu ülke zengin, güçlü bir ülke. Sözüm söz Millet İttifakı olarak Samandağ’dan başlayıp Mersin’e kadar bütün bu havzayı Akdeniz’in en görkemli havzası haline getireceğiz. Göreceksiniz 5 yıl içinde İstanbul’un nüfusu 2,5 milyon azalacak.5 yıl içinde bu bölge, Adana, Mersin, Hatay’dan başlayarak bu bölge Akdeniz’in en görkemli bölgesi haline gelecek. 5 yıl içinde bu bölgede katma değeri yüksek ürünler üretilmeye başlanacak. Bu bölge, hem Afrika’nın, hem Avrupa’nın hem Uzak Doğu’nun hem de Kafkasların en güçlü merkezi haline gelecek. Bu bölgede bacalar tütecek. Kaynağımız var. Biz yandaşlara değil, vatandaşlara hizmet edeceğiz.”



“TAMAMINI KAMULAŞTIRACAĞIZ”

Soygun düzenine son vereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Hani var ya gitmediğiniz yollardan dolarla para, köprülerden geçiyorsunuz avrolarla paralar, hani varya 50 yıllık 70 yıllık garantiler… Bütün bunların tamamına Allah’ın izniyle Millet İttifakı sürecinde son vereceğiz, tamamını kamulaştıracağız.” diye konuştu.

“DÜNYA SİYASET TARİHİNE OLAĞANÜSTÜ BİR MİRASI SİZLER BIRAKACAKSINIZ”

Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Umutsuzluğa kapılmayacaksınız. Cumhuriyet tarihine çok değerli bir miras bırakacaksınız. Önünüze sandık gelecek ve ilk kez oy kullanacaksınız. İlk kez otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz. Ve dünya siyaset tarihine çok önemli bir mirası sizler bırakacaksınız. O nedenle bütün geçlere sesleniyorum. Sandığa gideceksiniz ve demokrasinin tarihini yazacaksınız. Dünya siyaset tarihine olağanüstü bir mirası sizler bırakacaksınız. Sandık gelecek mi? O soru da soruluyor. Gelecek efendim gelecek. Bugün olmazsa yarın gelecek.” dedi.

“İKİ YIL İÇİNDE SURİYELİLERİ MEMLEKETLERİNE GÖNDERECEĞİZ”

İki yılda içinde bütün Suriyelilerin memleketlerine gönderileceğini söyleyen  Kılıçdaroğlu, “Bize güveneceksiniz. Asla ırkçılık yapmıyorum. Gelip gezebilirler asla sorun yok. Suriye ile de Mısır ile de barışacağız. Sadece iç politika da değil dış politikada da barışacağız. Türkiye kurucu ayalarına tekrar dönecek. Asla unutmayın sandık gelecek, oy kullanacaksınız.” şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU: BU PROJELER İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜMÜZÜN KİLOMETRE TAŞLARIDIR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da hem CHP hem İYİ Parti liderinin etkinlikteki fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşarak, “Genel Başkanım Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener; Millet İttifakı belediyelerimiz zor günlerde hem sosyal projeleri hem de metro gibi temel yatırımları hayata geçiriyor. Bu projeler iktidara yürüyüşümüzün kilometre taşlarıdır” dedi. İmamoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i de tebrik etti.



Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV