banner68

banner101

banner108
23 Nisan 2024 Salı

Miting havasında açılış

İstanbul'dan göç zirveye çıktı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem sonrası risk altındaki kentlerden göç başladı.

02 Mart 2023 Perşembe 11:45
İstanbul'dan göç zirveye çıktı!
DEPREM GÖÇÜ BAŞLADI

Depremle birlikte 
Türkiye'de yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbullu, kenti terk etme arayışına girdi. Eski yapıların yoğunlukta olduğu Kadıköy başta olmak üzere, AvcılarBeylikdüzüBağcılarSefaköy gibi pek çok ilçeden şehir dışına deprem göçü başladığı belirtiliyor. Ekonomim.com'un haberinde görüşlerine yer verilen Evden Eve Nakliyatçılar Derneği (END) Başkanı Ali Ayılmazdır, depremden sonra İstanbul'dan taşınma hareketliliğinin arttığına dikkat çekerken, "Sezonun düşük olduğu bu dönemde deprem öncesinde hemen hemen her firmamızı günde 2-3 kişi ararken şimdi bu sayı ortalama 20 ila 25 kişiye çıktı. İstanbul'dan hemen hemen her bölgeye doğru bir göç var. İkinci evi nerede varsa oraya gidiyor. Çoğunlukla da evlerinin eski olması nedeniyle oluşan kaygılardan dolayı bu taşınmaları gerçekleştirdiklerini söylüyorlar" diye konuştu.

"SAYI ARTABİLİR"

İstanbul'da özellikle Avrupa Yakası'ndan çok fazla taşınma talebi aldıklarını aktaran Ayılmazdır, "Beylikdüzü, Avcılar, Bağcılar, Sefaköy, 
Pendik, Kartal tarafından yoğunlukla Karadeniz bölgesine bir talep var. Anadolu Yakası'ndan ise Kadıköy'den göç fazla. İnsanların birçoğu da daha deprem testleri yapıyor. O testlere göre daha artacak diye düşünüyoruz" diye konuştu.

SON 20 YILIN ZİRVESİNDE

6 Şubat'tan sonra eski binadan çıkıp eşyasını depoya vermek isteyenlerin sayısının arttığını söyleyen bir nakliye şirketi sahibi, "Eskiden haftada 2-3 kişi depolama için ararken, şimdi son bir haftada bu sayı 30-40 kişiye çıktı. Bunun yanı sıra şehirlerarası taşıma da arttı. 
Ege Bölgesi'ne yazlık bölgelere gidenler var. Ayrıca İstanbul'dan Kocaeli ve İzmit bölgesine çok fazla göç var. Eşyalarını götürmeyip gidecekleri yerlerde daha küçük alanlarda daha uygun fiyata ya da anne babasının yanında kalabiliyorlar" dedi. Kadıköy'den Fenerbahçe
, Kızıltoprak'tan özellikle çıkış olduğunu söyleyen nakliye şirketi sahibi, son 10 günde İstanbul'dan çıkışların neredeyse son 20 yılın zirvesine çıktığını dile getirdi.
Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV