banner68

banner101

banner108
20 Nisan 2024 Cumartesi

Miting havasında açılış

DAĞGEÇEN: ”HALKIM İÇİN VARIM”

CHP Politikasının sevilen isimlerinden saygın hukukçu Av. Yeşim Dağgeçen düzenlediği basın toplantısında bende varım dedi ve aday adaylığını açıkladı.

07 Nisan 2023 Cuma 21:57
DAĞGEÇEN: ”HALKIM İÇİN VARIM”
Büyük bir kalabalık partilinin hazır bulunduğu toplantıda “HALK İÇİN HALKA YARAR VE HALKIN YANINDA OLMAK İÇİN VARIM” diyen Dağgeçen "Ülkemizin giderek battığı bir dörümde ülkemizi kurtarmak ülkemiz insanına faydalı olmak için varım" sözlerini tekrarladı.



Dağgeçen; "Cumhuriyetimizin 2.Yüzyılında ülkemizin yeniden inşasında inancımla, heyecanımla, hevesimle var olmak için, 
Sayın Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadınlara yapmış olduğu çağrıyı bir görev bilerek, 20 yıldır gericive karanlık bir iktidarın hüküm sürdüğü coğrafyamızda en çok baskı gören, yaşam alanları daraltılan ve hayatları ile   bedel ödeyen kadınlar adına yaşamı yeniden kurmak ve korumak için;baharı yeniden getirmek için aday olmaya karar verdim. Çevre ve siyasi mücadele alanında edinilen kazanımlar sebebi ile halkın geniş kesimlerinde sağlamış olduğum güven ve tanınırlığı, avukatlık yaşamım ile paralel olarak yürüttüğüm özellikleçevre,  insan hakları ve kadın hakları alanında örgütlü mücadelede biriktirdiklerimi  CHP çatısı altında, toplumun  geniş kesimlerine aktarmak için adayım.Milletvekili olduğumda demokratik kitle örgütlerinde edindiğim örgütsel birikimimi, mesleki birikimimi,siyasi tecrübelerimi; eşit yurttaşlık, kadın hakları, insan hakları,doğanın korunması ve yaşam savunuculuğu alanlarındaki daha ileri hedeflerimi CHP çatısı altında gerçekleştirebileceğimi bildiğim ve buna gönülden inandığım için adayım.Sokakta, okulda ve iş kazalarında ölen gençler için adayım.Yoksullaşmaya, liyakatsizliğe, hukuksuzluğa dur demek için adayım. Pandemi döneminde 5 maskeyi dağıtamayan, içimizi yakan son deprem felaketindetüm kurum ve kuruluşları ile sınıfta kalan iktidarın israfçı, rantçıkadrolarını tarihin çöplüğüne göndermek için adayım. Çocuk tacizine, kadın cinayetlerine karşı mücadele etmek için adayım.İşçilerin ve emekçilerin giderek yoksullaştırıldığı,sendikasızlaştırıldığı, sömürününkurumsallaştığı bir düzeni yıkmak için adayım. Ucube başkanlık sisteminin yıkılıp yerine güçlendirilmiş parlamenter sistemin getirilmesi için adayım.Ülkemizde hakim olan ancak yönetemeyen zihniyetin cesaretlendirdiği, adeta kurumsallaştırdığı, karşısında susturulmuş, bastırılmış yurttaşlarımızı görmek isteyen, aksi halde öfkeye ve şiddete yönelen, yakan, yok eden gerici anlayışa dur demek için adayım.Kadının yönetim kademelerinde ve hayatın her alanında direnciyle, merhametiyle, üretimiyle, şefkatiyle; eşitliğe, adalete olan inancıyla, farklılığıyla tüm iyi olasılıkları yaratabileceğine inandığım için adayım.Kadının değişimi, dönüşümü var edebilecek, “ben değil biz varız”ı hissettirebilecek anlayışıyla, sömürü düzenine isyanıyla var olmasının, toplumun devinimini ve dönüşümünü sağlayacağı inancıyla, bu değişim ve dönüşüme katkı sunmak adına adayım. Cumhuriyetle karanlığın ve gericiliğin savaşında Cumhuriyetten yana taraf olduğum için adayım.Ülkemize kentimize kendimize birbirimize  katkı olacak tüm olasılıkları seçmeye gönüllü olduğumuz  aydınlık laik eşit mutlu yarınlar için  yürüdüğümüz bu yolda güç de biziz araç da biziz. Sesleniyoruz, geliyoruz; Bir çiçeği öldürebilirsiniz ama baharın gelişini asla engelleyemezsiniz. Seçim yaratır. Ayrışa ayrışa kaybetmiştik. Birleşe birleşe kazanacağız." dedi.
Haldun OKDEMİR

Anahtar Kelimeler: MersinChpAdaySonDakika

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV