banner68

banner101

banner108
19 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Başkan Demir: “Ülkemizin bekası için bir aradayız“

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve teknik heyet Mersin Üniversitesi yerleşkesinde yer alan Mersin Teknoparkta faaliyet gösteren firma yöneticilerini ziyaret etti.

27 Ekim 2021 Çarşamba 14:50
Başkan Demir: “Ülkemizin bekası için bir aradayız“
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve teknik heyet Mersin Üniversitesi yerleşkesinde yer alan Mersin Teknoparkta faaliyet gösteren firma yöneticilerini ziyaret etti. Demir ve teknik heyet İnsansız deniz aracı sistemleri üzerine faaliyet gösteren MTSO Meclis Üyesi Hakan Kayacı’nın firması olan Kayacı Savunma, gyrocopter’ de, incelmelerde bulundu.
Büyük bir hayranlıkla Kayacı Savunma, gyrocopter’i gezen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Ülkemizin savunma sanayii konusunda geldiği noktanın henüz yeterli olmadığını söyleyen Prof. Dr. İsmail Demir, “Yaptıklarımız hala yeterli değil. Yeni teknolojiler ve yani atılımlarda genç arkadaşlarımızın ve akademisyenlerimizin çabaları çok önemli. Bugün burada bulunma amacımız da; üniversitemizi ziyaret etmek, sanayii altyapımızı görmek ve bu ilişkiyi başka bir boyuta taşımak, Türkiye’de kimin ne yaptığı, hangi kabiliyete sahip olduğunun tespiti ve yeni ufuklar açılmasını sağlamak. İnanarak söylüyorum ki, bir şey insan tarafından yapıldıysa, mutlaka biz daha iyisini yaparız” şeklinde konuştu.



Prof. Dr. İsmail Demir, “Çalışmalarımız sadece savunma olarak kalmayacak; tıpta, iletişimde, enerjide, ulaşımda faydalı ürünler ortaya çıkacak. Bu Türkiye için bir gurur kaynağı. Savunma Sanayii konusu, ideoloji ve siyaset üstü bir konudur. Bu konuda herkes el ele, omuz omuzadır. Hepimiz, ülkemizin bekası için bir aradayız” dedi.
Türkiye için her zaman bir İstiklal ve İstikbal mücadelesi içerisinde yer aldığını söyleyen Prof. Dr. İsmail Demir, bu mücadelenin hiçbir zaman durmayacağını ve nesilden nesle aktarılacağını, Türkiye’nin her alanda dünyanın en iyisi olması hedefinde ise durmaksızın çalışacaklarını ifade ederek sözlerini noktaladı.



Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve teknik heyet sırasıyla Mersin’in savunma sanayine katkılarını artırmak, bu alandaki çalışmaları geliştirmek adına Ziyaret edilen firmalar arasında tasarım ve imalatı yapan Bilginer Havacılık, Radar Donanım ve Yazılım Çözümleri üzerine çalışan Emtech, savunma sanayi firmalarına teknoloji ve kalite odaklı yazılım, donanım ve anahtar teslim sistemler üreten Chomar markası ile antivürüs yazılımı gerçekleştiren eBilge Teknoloji A.Ş ve siber güvenlik alanında faaliyet gösteren Marta Teknoloji CTRİA Makine Bilişim Dış Tic. A.Ş'yii  ziyeret etti.



MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz eşliğinde Teknopark’ta faaliyet gösteren firmaları ziyaretlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret ederek Mersin’den ayrıldı.
Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV