banner68

banner101

banner108
26 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Anlam ve Önem Dışı

09 Ağustos 2022, 13:51
Anlam ve Önem Dışı
Nazan Kütük
 Evet muhteşem bir yaz tatili zamanından herkese yeniden merhaba.
Bu tatil sürecinde gözlemlediğim kadarıyla kimileri hayatın tam ortasında yaşamını sürdürürken, kimileri de içinde bulunduğu realitenin ızdırap ve şikayet girdabında debelenip duruyorlar.
 Her ne kadar sıcaklar  güzelim Mersin'imi kasıp kavuruyorken, Etrafımızda da pozitif toksik insan ile kaynaşmakta. Herşeyi bilen ve ne bildiğinin farkında bile olmayan.
Her zaman dediğimiz gibi odağınız neredeyse orayı büyütecek siniz unutmayın.
Dün dündü yaşandı bitti. Ne yaparsan yap geriye getirebilirmisin. Olanı biteni degiştirebilirmisin. 
Asıl bugün sen ne yapmak, ne olmak istiyorsun. Hayat senin ona yüklediğin anlamlarla gerçekleşir. sen bugün hayatı nasıl anlamlandırıyorsun. 
Ki bu anlam geleceğini oluşturacak...
Önem verdiğin ilişkiler, iş, arkadaş, aile ve elalem denilen o muhteşem müessesenin sizin hayatınızda oluşturduğu temel taşlar. Biri yerinden oynadığında içinde debelendiğiniz ızdırap.
Hayatın sancıları içinde kıvranırken, kimlerin duygu ve düşüncelerini satın alıp kendinin sanıp yaşamının temel taşı yapıyorsun.
"" Zamanın birinde kurbağalar bir yarış  yapmaya karar vermiş, hedefte en yüksek tepeye ulaşmakmış. Yarışma başladığında hiçbir kurbağanın en yüksek tepeye ulaşamayacağını düşünen seyirciler hep birlikte "zavallılar hiçbir zaman basaramayacaklar!" diye bağırmıslar. Ve nihayetinde biri hariç hiçbir Kurbağa başaramamış pes etmişler.
Yalnız kalan ve bütün gücüyle mücadele veren, büyük bir başarı sergileyen kurbağa tepeye ulaşmış.İmkansızı başaran Kurbağanın  büyük azmini gören seyirciler merakla sormuşlar bu inanılmaz başarıyı nasıl elde ettiğini. Ve anlamışlar ki Kurbağa sağır! etrafında konuşulan hiçbir negatif konuşmayı duymamış ve mücadelesine devam etmiş.""""
peki ya siz hiçbir bahaneniz olmasaydı bugün hayatınızı nasıl anlamlandırırdınız ve neyi seçerdiniz.Hayat sizin ona kattığınız anlam kadardır.Önem ve özeni birbirinden kesin olarak ayırarak, umursamıyor gibi yaptığınız neleri doya doya umursayabilirsiniz?
Izdırabı sabun köpüğü gibi patlatacak bir değişimi başlatsaydınız bugün, kaybettiğimiz neşeyi geri almaya muktedir olurmuydunuz?Kör ve sağır olmak elbette her zaman doğru bir seçim olmayabilir.Önemli olan kendine ne kadar "kör ve sağırsın" bunu farketmen.
 Sevgi kolaylık ve neşe ile kalın❤️

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV