banner68

banner101

19 Mart 2024 Salı

Miting havasında açılış

“Vahap Amcamız bize kuaför gönderdi”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önemli sosyal projeleri arasında yer alan “Mobil Kuaför” projesi, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

13 Temmuz 2021 Salı 07:45
“Vahap Amcamız bize kuaför gönderdi”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde açılan Mobil Kuaför, her yaştan Mersinli’ye hitap ediyor. Hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat edilen araçta hem kadın hem erkek vatandaşlara kuaför hizmeti sunuluyor. Saç kesimi, saç boyası, tıraş, cilt bakımı, el, ayak tırnak bakımı yapılan Mobil Kuaför aracından 2020’nin Eylül ayından bugüne kadar 2 bin 927 vatandaş gülerek ayrıldı. Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli, Erdemli, Silifke, Tarsus ilçelerinde 136 farklı mahallede hizmet veren Mobil Kuaför, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi rotasını sıklaştırıyor.


 

“Bayram öncesi bütün vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösteriyoruz”

 

Bayram dolayısıyla hizmetlerine hız verdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Şube Müdürü Özlem Yaşar, şunları söyledi:

 

“Mobil Kuaförümüzle 136. yerimize geldik bugün. Mobil kuaför hizmetimiz 2020’nin Eylül ayında başladı. Pandemi, zor ekonomik koşullar, vatandaşlarımızın kolayca bir berbere, kuaföre ulaşamaması hareket noktamızdı. Mobil Kuaförümüzle en uzak noktalarımıza ulaşıyoruz. Mersin’de talep halinde ulaşamayacağımız nokta yok. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda köylere kadar gidip kuaför ve berber ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu hizmetimizle vatandaşımızın yanında oluyoruz. Bayram öncesi de yoğun bir şekilde çocuk, yaşlı, engelli, genç bütün vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösteriyoruz. Hizmetimiz devam edecek.”

 

Yaşar, Mobil Kuaför aracının en son Tarsus’un Konaklar Mahallesi’ne gittiğini ve mahallelilerden çok güzel tepkiler aldıklarını ifade ederek, “Çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız sağ olsunlar her gittiğimiz yerde ilgiyle karşılıyorlar. Desteklerini, memnuniyetlerini iletiyorlar. Hizmetimizin gerçekten yerine ulaştığını fark ediyoruz. Böyle tepkilerle karşılaştığımız için, gerçekten ihtiyaç sahiplerine bu hizmeti getirdiğimiz için çok memnunuz” dedi. 


 

“Mahalle halkı şu an çok memnun çünkü hizmet ayaklarına kadar geldi”

 

Tarsus ilçesi Konaklar Mahalle Muhtarı Fırat Çetin, Mobil Kuaför hizmetiyle ilk defa karşılaştıklarını ve çok memnun kaldıklarını söyleyerek, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, müdürlerimize çok teşekkür ederim. Bu döneme kadar kuaförün ayağımıza geldiğini ilk defa gördüm. Hizmetler çok iyi, başarılarının devamını istiyoruz, bekliyoruz. Mahalle halkı şu an çok memnun çünkü hizmet ayaklarına kadar geldi. Buradan Tarsus’a kadar gidiyordu mahalle halkı, Yenice’ye gidiyordu. Özellikle bayanlar dedi ki, saç boyası var mı? ‘Var’ deyince hepsi akın yaptı gezici kuaföre. Çok teşekkür ediyoruz, sağ olun” diye konuştu.

 

“Vahap Amcamız bize kuaför gönderdi”

 

Mobil Kuaför aracında saçlarını kestiren 10 yaşındaki Nazmiye Çetin, saçlarını daha önce annesinin kestiğini belirterek, “İlk önce annem saçlarımı kesiyordu. Sonra Vahap Amcamız bize bir tane kuaför gönderdi. Onun sayesinde şu an saçlarım kesiliyor. Ona çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Bugün Tarsus’a gidecektim, saçımı boyatıp, kestirecektim”

 

Tarsus’a gidip saçlarını kestirmeyi ve boyatmayı düşündüğünü, Mobil Kuaför aracını görünce sevindiğini dile getiren İlknur Tuğrul, “Geldiler sağ olsunlar, Allah razı olsun memnunuz Belediye Başkanımızdan. Saçıma biraz boya yaptırdım. Biraz da kestirdim, memnunum. Allah zarar ziyan vermesin. Tarsus’a gidiyorduk orada yaptırıyorduk. Evde boya alıp biz kendimiz boyuyorduk. Böyle hizmet yapılıyor, çok memnunum” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV