banner68

banner101

banner108
02 Mayıs 2024 Perşembe

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

MERSİN’DE OSMANLI RUHU

Osmanlı Teşkilatı bir yıllık bir kuruluş olmakla birlikte “İkra” emrine kulak veren, Milli ruhu içinde barındıran, önceliği HAK ve ADALET olan dava kardeşlerinin bir araya gelmesidir.

05 Şubat 2023 Pazar 23:03
MERSİN’DE OSMANLI RUHU
 Genel Başkanımız ve aynı zamanda yeni kurulan 8.Türk Devletimiz olan GÖYCE ZENGEZUR TÜRK DEVLETİ Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Dışişleri bakanı olarak görev yapmakta olan Mehmet Ali ARSLAN önderliğinde kurulan Osmanlı Teşkilatı’nın amacı; dosta güven düşmana korku salan bir anlayışın mirasçıları olan Osmanlı'nın yeniden canlandırılması ve asimilasyona uğramış insanlarımızı bularak onları kazanmak ve bayrak-vatan aşığı gençlerimizle çalışmalar yaparak ülkemize lider kadrolar yetiştirmektir. Gençlerimize ağırlık vermemizin nedeni ise şudur: ''Gençliği olmayan bir milletin geleceği de yoktur” gerçeğidir. 'Osmanlı, tarihte 623 yıl ve üç kıtaya hükmetmiş bir imparatorluktur. Osmanlı ruhu, kültürü ve hoşgörüsü dünyamızın ihtiyacı ve insanlığın geleceğidir.Osmanlı; tarihi ve tecrübesi, bünyesindeki farklı ırk, din, mezhep ve kültürlere mensup toplumlarla birlikte yaşayan ve yaşatan iradeyi ve anlayışı geliştirebilmiş en kuşatıcı ve en kucaklayıcı yegane küresel medeniyet tecrübesidir. Tarihte gelmiş geçmiş belli başlı medeniyetlere, kültürlere, hayat hakkı tanıyan; hepsinden beslenen ve hepsini besleyen; tek evrensel medeniyet tecrübesini ve dünya düzenini yalnızca Osmanlı medeniyeti oluşturabilmiştir.Osmanlı Ruhuyla Donanırsak Kimse Duramaz Karşımızda !..Teşkilat denince akla ilk olarak halk ile devlet arasında köprü olduğu gelmektedir. Bizlerde bu teşkilatlanma ile köprü olmayı hedefledik ve 81 İl ve 24 ülkede teşkilatlandık. Amacımız ve hedeflerimiz Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Kanunları doğrultusunda Dünya'ya 623 yıl üç kıtada farklı milletleri, dinleri ve ırkları barış içerisinde bir arada tutmuş; her fethettiği yere adalet, ahlak, huzur, İslamiyet, höşgörü, barış götüren şanlı ecdadımızın ismini yaşatmak; Osmanlı Devleti'nin bunu nasıl başardığını dünya'ya göstermek ve aynı şuuru taşıyan gençler yetiştirmektir. Teşkilatın amacı: Türk Dilinin doğru ve etkili kullanılmasını sağlamak, Türk Kültürünü, medeniyetini, adaletini ve cesaretini, ahlakını ve dürüstlüğünü öğretmek ve bu anlayışı Dünya'ya hakim kılmak; Osmanlı ilkelerini gelecek kuşaklara en etkili bir şekilde aktarmak ve insanlığın yararnına projeler yapmaktır 

OSMANLI TEŞKİLATI NASIL ORTAYA ÇIKTI?


Osmanlı teşkilat anlayışı Türk tarihinin tamamını kapsayan bir ruhtur. Bu ruh, İlk Türk devletlerindeki töre anlayışı ile Türklerin 751 Talas Savaşı ile İslamiyetle müşerref olmaları neticesinde ortak bir medeniyet halini almıştır. 1071 Malazgirt Zaferiyle Anadolu’nun kapılarını açan, 1453 İstanbul’un Fethi ile bir çağ açıp bir çağ kapatan, gittiği her yere adaleti götürüp refah ve huzuru tesis eden işte bu ruhtur. Teşkilat bu ruhun vücut bulmuş halidir. 1 Kasım 1922’de Osmanlı tarihe karışmış ancak Osmanlı ruhu yaşamaya devam etmiştir. Devam eden Osmanlı ruhunu da ortadan kaldırmak isteyen her türlü emperyalist odaklara karşı, bu ruhu yeniden uyandırmak, canlandırmak ve yaşatmak adına Osmanlı Teşkilatı kuruldu. Osmanlı Teşkilat; yurtiçi, il-ilçe-kadın ve Gençlik kademleri ile yurtdışı olmak üzere 200 noktada kurulmuş durumda. Bizler lider ruhlu insanları keşfederek dava sahibi insanlarımızla yola çıkmaktayız. Şu an dünya yeni oluşumlara ihtiyaç duymakya. İşte bu noktada dünyanın ihtiyacı olan Adalet ve anlayışı, tarihe baktığımızda bir tek Osmanlı Türk dünyasında görmekteyiz. Bu gerçeği şu an Asya, Avrupa ve Amerika devletleri de görmekte ve kabul etmektedir.Kabul etmek yetmiyor, bunu göstermek ve yaşatmak gerekiyor. Yaşatmak içinde bir yerden başlamak gerekiyor. İşte bu teşkilatın kuruluşu bu başlamanın başlangıcıdır. Şu an dünya devletleri tarihin kırılma anlarından birini yaşamak üzere. Tarihin kırılma anları, yeniden kurulma zamanlarıdır. Ve biz Osmanlı Teşkilatı olarak kurulduk ve zincirimizi kırdık. Tüm bu nedenlerden dolayı, bizler OSMANLI TEŞKİLATI MERSİN İL BAŞKANLIĞI olarak Mersin'de ve 13 ilçemizle birlik ve beraberlik içerisinde hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan, dernek yönetim kurulu dava arkadaşlarımızın destekleriyle, plan ve proje faaliyetlerimizi yapmaktayız, yapmaya da devam edeceğiz.Mersinimize, ülkemize ve içinde Osmanlı ruhunu taşıyan, taşımak isteyen, gelecek nesillerden daha ümitvar olmak isteyen, ülkemizin ve dünyanın geleceğinden emin olmak isteyenlere Osmanlı Teşkilatının kuruluşu Hayırlı olsun. 

Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: MersinSonDakikaYerelOsmanlı

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV