banner68

banner101

19 Mart 2024 Salı

Miting havasında açılış

Başkan Yılmaz: “Et ve Tırnak Gibiyiz“

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Toroslar'a geliyor.

13 Temmuz 2021 Salı 07:50
Başkan Yılmaz: “Et ve Tırnak Gibiyiz“
Mersin'de bir dizi temaslarda bulunacak olan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, 14 Temmuz Çarşamba günü saat 17.30'da Rauf Raif Denktaş Parkı'nda Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenecek törene katılacak.

Program, çelenk sunma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Mehteran Takımından kahramanlık marşları, halk oyunları ve video gösterimi ile Rauf Raif Denktaş Parkı'nın gezilmesiyle sona erecek.


Toroslar İlçesi Mustafa Kemal Mahallesi'nde bulunan Toroslar Belediyesi Rauf Raif Denktaş Parkı'nda; ömrünü Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığına adayan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf  Raif  Denktaş, KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı merhum Dr. Fazıl Küçük ve Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'in büstleri ile Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan emtialar yer alıyor.



Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı Toroslar'da ağırlayacak olmaktan büyük onur duyduklarını söyledi.

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile olan gönül bağı ve birlikteliğimizi her zaman en üst düzeye çıkarma gayretindeyiz" diyen Başkan Yılmaz, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin etle tırnak gibi olduğunu, ayrılmayacağını kaydederek; "20 Temmuz 1974 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı, yavru vatanda barışı sağlayan şanlı bir zaferdir. Bu şanlı zaferin 47. yıl dönümünde KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'ı Toroslarımızda, Rauf Raif Denktaş Parkımızda ağırlamaktan onur duyacağız" ifadelerini kullandı.


Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV