banner68

banner101

29 Mart 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Başkan Seçer Silifke'de

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde de sürdürdüğü esnaf ziyaretlerine bu kez Silifke’de devam etti.

27 Şubat 2021 Cumartesi 00:18
Başkan Seçer Silifke'de
 Perşembe günü mesaisini Silifke’de esnaf gezisi ve saha incelemelerine ayıran Başkan Seçer, görevine yakın zamanda başlayan Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’yı da ziyaret etti. Pandemi döneminde ekonomik açıdan zor duruma düşen esnafa sunduğu desteklerle takdir toplayan Seçer, Silifke esnafı tarafından sevgi ile karşılandı.

 

Başkan Seçer, kadınlarla bakla paketledi

 

Silifke programına sabah saatlerinde Atayurt Toptancı Hal Kompleksi esnafı ve pazar esnafı ziyareti ile başlayan Başkan Seçer, esnafa ‘Hayırlı işler’ dileklerinde bulundu. Hal esnafı ziyaretinde güzel anlar yaşanırken, Başkan Seçer kadınlarla birlikte bakla paketledi.

 

“Pandemi sürecini vatandaşın en az tahribatla atlatmasını istiyoruz”

 

Başkan Seçer, esnaf ziyaretinin ardından Gazi Mahallesi’nde devam eden yağmur suyu hattı çalışmasını yerinde inceleyerek bilgi aldı. Burada esnaf ziyareti ve yağmur suyu hattı çalışması hakkında konuşan Seçer, “Pandemi şartları sokak çalışmalarımızı biraz kısıtladı. Ancak şartları zorluyoruz. Zaman zaman sokakta neler oluyor, çalışmalarımız nasıl gidiyor, vatandaş nelerden şikayetçi, neler talep ediyor? Bunları yerinde görmeyi arzu ediyoruz. Bugün de bu düşünce ile Silifke’deyiz. Sabah Toptancı Sebze Hali’ni ve oradaki pazar yerini gezdik. Vatandaşlarımızla, esnafımızla görüşme imkanımız oldu. Pandeminin getirdiği bir ekonomik ve psikolojik tahribat var, bunu görmek lazım. Biz yöneticiler olarak imkanlarımızı en azami şekilde kullanıp vatandaşın bu süreci en az tahribatla atlatmasını sağlamak istiyoruz” dedi.

 

“Ne iş yaparsak yapalım o işin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz”

 

Gazi Mahallesi’ndeki yağmur suyu hattı çalışmasına da değinen Başkan Seçer, şu ifadeleri kullandı:

 

“Silifke’nin Gazi Mahallesi’nde 1557 metrelik bir yağmur suyu hattı çalışması yapılıyor. Bu bölgenin kotundan kaynaklı yağışlı havalarda su basma sıkıntısı yaşanıyordu. Daha çok kotun aşağısında kalan konutlarda, işyerlerinde yıllardır süregelen bir sorun. Yaptığımız bu çalışma ile bu sorunu ortadan kaldıracağız. Toplamda da bağlantılarıyla 1900 metreyi bulacak bir yağmur suyu hattı çalışmamız var. İmalatta biraz gecikmeler oldu ama yüklenici firmanın yetkilisi arkadaşımızla da görüştüm. Kısa sürede bu çalışmayı bitireceğiz ve vatandaşlarımızın bu rahatsızlığını ortadan kaldıracağız. Biz de arzu ediyoruz, yaptığımız işleri zamanında yapalım, hatta mümkünse en kısa zamanda yapalım. Göz boyamak için yapmayalım. İnsanlara ‘lafta iş yapıyor’ dedirtmek için değil, gerçekten hizmet gerekli olduğu için yapalım ve zamanında işi bitirelim.”

 

“Yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz”

 

Seçer, Yenişehir’de kısa süre önce trafiğe açtıkları katlı kavşağa da değinerek, “Sevgi Katlı Kavşağı’nın inşaatını 87 gün gibi kısa bir sürede bitirdik. Bundan sonra çalışmalarımız böyle olacak. Göreve geldiğimiz yaklaşık 2 yıldır buna dikkat ediyordum zaten ama bundan sonra da hem MESKİ’nin altyapı çalışmalarında hem de Büyükşehir Belediyesi’nin üst yapı çalışmalarında; yağmur suyu hattı yapıyorsanız, içme suyu şebekesi döşüyorsanız, kanalizasyon, arıtma yapıyorsanız, ya da yol-asfalt yapıyorsanız, ne iş yapıyorsak yapalım; o işin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Kaynak israfını ortadan kaldırmak için de çok önemli bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar önemli mali sıkıntıların üstesinden gelmek için bazı tedbirler aldık. Bundan sonra da mevcut koşulları en iyi şekilde değerlendireceğiz ve yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi Silifke İtfaiye Grup Amirliği’nde itfaiye personeli ile bir araya geldi. Silifke programını yine esnaf ziyareti ile tamamlayan Seçer, Taşucu Mahallesi’ndeki esnafı tek tek gezerek, “Hayırlı işler” dileğinde bulundu.

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV