banner68

banner101

19 Mart 2024 Salı

Miting havasında açılış

Başkan Gültak: “Herkese helal, Akdeniz’e haram mı?”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, belediye hizmet ve çalışmalarının engellenmeye çalışıldığına dikkat çekti. Başkan Mustafa Gültak; Mersin Millet Bahçesi’ni işletmesi planlanan Akdeniz Belediye Şirketi’ne yönelik sermaye artırım teklifini oy çokluğu ile reddeden Meclis üyelerini eleştirdi.

13 Temmuz 2021 Salı 07:41
Başkan Gültak: “Herkese helal, Akdeniz’e haram mı?”
Akdeniz Belediye Meclisi, Temmuz ayı ikinci birleşimini, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda düzenledi. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı, bir önceki birleşim tutanak özetinin kabulüyle sürdü. Meclis’te, Akdeniz Belediyesi tüzel kişiliğine ait Akdeniz İmar, İnşaat, Kültür, Orman Ürünleri, Tarım, Turizm, Ticaret Anonim Şirketi’nin 100 bin TL olan sermayesinin, 10 milyon TL’ye kadar çıkarılması için Başkan Gültak’a yetki verilmesini içeren komisyon raporları görüşüldü.

“Herkese helal, Akdeniz’e haram mı?”

Komisyonlardan oyçokluğu ile reddedilen rapor hakkında, meclis üyelerinin açıklamalarından sonra söz alan Başkan Gültak, reddedilen teklife ilişkin tepkisini dile getirdi. Başkan Gültak; muhalif meclis üyelerine seslenerek; “Yenişehir’in, Tarsus’un, Toroslar’ın ticari şirketi yok mu? Mezitli yakın tarihte ticari şirket kurmayacak mı? Yani herkese helal, Akdeniz’e gelince haram! Nasıl bir çifte standart uyguluyorsunuz? Tüm merkez ilçe belediyeleri şirket kurabilecek ama Akdeniz kuramayacak! Var mı böyle bir şey?” sözleriyle eleştiri yöneltti.

“Akdeniz’in çalışmamasını isteyen sihirli bir el var”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde dengelerin değişmesiyle, Akdeniz’de de dengelerin değiştiğine dikkat çeken Başkan Gültak; şöyle konuştu; “Açıktır ki birileri Akdeniz Belediyesi’nin, Mustafa Gültak’ın çalışmamasını istiyor. Demek ki sihirli bir el, sihirli bir değnek değiyor. Burası çok açık ve net! Dün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Seçer de bana; “İstiyorsan sana yardımcı olalım’ dedi. Evet, yardım istiyorum, belediye şirketinin sermayesinin arttırılmasını istiyorum. Hadi buyurun! Dün Sayın Seçer de öyle söyledi. Fakat aslında her şey belli. Demek ki bir el değiyor; birileri Akdeniz’in çalışmamasını istiyor.” 

“Millet Bahçesi’nin belediyemize kiralanmasında yasal engel yok”

Başkan Mustafa Gültak; kamu yararına, Akdeniz ve vatandaşlar yararına hayata geçecek hizmet ve projelere karşı çıkılmasına anlam veremediğini de vurguladığı konuşmasında; eleştirilerini şöyle sürdürdü; “Bugün siz, nerede kritik bir nokta varsa, nerede ucu açık bir konu varsa oradan işlenmeye başlanıyor. Ortalığa bir sis bombası atılıp, ortalık karıştırılıyor, karambol yaratılıyor. Ama ben deneyimli bir siyasetçiyim. Bütün belediyeler şirket kuracak, oradan ticaret yapacak, belediyeye para kazandıracak fakat bize gelince yok!

Verdiğiniz tüm onaylar, kamu yararına olduğu gibi bizim istediğimiz onaylar da kamu yararınadır. Millet Bahçesi, Türkiye’nin en büyük bahçelerinden biridir. Sahibi de Milli Emlak’tir, Hazine’dir. Hazine de malını, ister Akdeniz’e, isterse de Büyükşehir’e kiraya verir. Bu, en doğal hakkıdır. Onlar da beni tercih etmiş. Ben orada kiracıyım. Bunun önünde yasal olarak hiçbir sorun veya engel yok.”

“Biz yine de halkımıza hizmet vereceğiz”

Bu bahçelerin, bir an önce vatandaşın hizmetine girmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Mustafa Gültak; “Bizim amacımız neydi? Dedik ki vatandaşın burada tüketeceği her şey ucuz olsun.  Burada kurulacak işletmelerin yürütülmesi de Öğretmen Evi tarafından yapılsın ki; burası hem kamu kuruluşudur hem de Sayıştay ve diğer kurumlar denetliyor. Hizmet kaliteli, ürünler de ucuz olur dedik. Millet Bahçesi’ni, kendi imkân ve personelimizle de işletebilirdik. Fakat daha profesyonel bir yapı ile işletelim diye düşündük” şeklinde konuştu.

“Halk için, Akdeniz için her türlü riski alırım”

Sözlerini; “Burada, biz-siz yok, Akdeniz halkının çıkar ve menfaati var” diyerek sürdüren Başkan Gültak; “Millet Bahçesi’nde bu kadar sosyal donatı alanları, bahçe ve yeşil alanlar var. Fakat buranın temizliği, bakımı ve halka hizmet vermesine engel olunuyor. Üstelik 140 dönüm bahçenin 110 dönümü Akdeniz sınırlarında. Tüm bunları halkımız da görüyor. Ama biz yine de bu hizmetleri vereceğiz. Yasalar da buna izin veriyor. Çünkü ben halk için, Akdeniz için her türlü riski alırım” diye konuştu.

Belediye şirketinin sermaye artırımı teklifi oyçokluğu ile reddedildi

Konuşmalardan sonra; Akdeniz Belediyesi tüzel kişiliğine ait Akdeniz İmar, İnşaat, Kültür, Orman Ürünleri, Tarım, Turizm, Ticaret Anonim Şirketi’nin 100 bin TL olan sermayesinin, 10 milyon TL’ye kadar çıkarılması için Başkan Gültak’a yetki verilmesini içeren ve komisyonlardan da oyçokluğu ile reddedilen rapor, oylama sonucu 16’ya karşı 21 oy ile reddedildi.

 

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV