banner68

banner101

banner108
26 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

Ali Koç: “Hem çok üzücü, hem de ürkütücü“

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Düzce'de bir camide vaaz esnasında kendisini eleştiren müftüye cevaben Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a mektup yazdı.

26 Mayıs 2021 Çarşamba 12:39
Ali Koç: “Hem çok üzücü, hem de ürkütücü“
Düzce'nin Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada Selanik göçmenlerini hedef alması sonucu eleştirilerin hedefindeki isim oldu. Filistin olayları ve Yahudilere değindiği vaazında Soytekinoğlu, Selanik göçmenleri için “Yüzde 90’ı Sabetayist. Aslında Müslüman değil” deyip Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a da göndermede bulunmuştu…

İşte müftünün o sözleri:

“Bunlar dünyanın neresinde olursa, şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın, İstanbul'da gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Gene Yahudiler idi. Şu an bir şirketin bir takımın başkanı. Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman size de aynısını yaparlar”

ALİ KOÇ MEKTUP YAZDI

Müftünün hedefindeki isim olan Ali Koç da, bu gelişmeler üzerine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a bir mektup yazdı. Koç, mektubunda şu ifadelere yer verdi;

"Kutsal mekanımız olan camilere bu nefret söylemini taşımak, hem de tamamen yalan yanlış bilgilerle ve iftiralarla bunu yapmak, hem çok üzücü hem de ürkütücü. İnsanlığın barışını savunması gereken bu zor günlerde umut aşılaması ve birleştirmesi beklenen bir din görevlisi nasıl bu kadar sorumsuzca davranabilir? İnanın bir cevap bulamıyorum. Dünyanın çok uzun zamandır karşı karşıya olduğu bir diğer salgın da “nefret söylemi” ve ne yazık ki bu salgınla mücadele edebileceğimiz bir aşı da yok. Ancak hep birlikte bu kişilere asla geçit vermeyerek nefret söyleminin olağanlaşmasına müsaade etmeyerek ve tolerans göstermeyerek anlamlı bir yol alabiliriz. Bu her şeyden önce çocuklarımıza karşı sorumluluğumuzdur diye düşünüyorum."

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaşanan gelişmeler üzerine Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nu açığa aldı.

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV