banner68

banner101

banner108
16 Nisan 2024 Salı

Miting havasında açılış

MERSİNDE ŞİİRLİ AKŞAM

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şiir Kulübü “21 Mart Dünya Şiir Günü” dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

25 Mart 2018 Pazar 14:49
MERSİNDE ŞİİRLİ AKŞAM
 Mersin Büyükşehir Belediyesi Şiir Kulübü “21 Mart Dünya Şiir Günü” dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç ve çok sayıda Mersinli şiir sever katıldı.

Gecede Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç da şair Rıza Polat Akkoyunlu’nun ‘Elveda’ isimli şiirini dinleyiciler için okuyarak, “Bu güzel dinleti gecesini bize yaşatan şairlerimize, sanatçılarımıza teşekkür ediyor, hepinize iyi akşamlar diliyorum” dedi.

21 Mart Dünya Şiir Günü etkinliğinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şiir Kulübü, Mersin Yazarlar Derneği, Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği, Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği ile İçel Sanat Kulübü üyeleri tarafından, Türkiye’ye mal olmuş şairlerin şiirleri seslendirildi.

Etkinlikte Abdurrahim Karakoç’un ‘Yemin’ ve ‘Unutursun Mihribanım’,  Nazım Hikmet Ran’ın ‘Yaşamaya Dair’, Yunus Emre’nin ‘Veda’, Attila İlhan’ın ‘Ben Sana Mecburum’, Abdulvahab Kocaman’ın ‘Vatan Destanı’, Cemal Safi’nin ‘Tek Hece Aşk’, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın ‘Gözlerimde Gözlerin’, Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Desem Ki’, Ahmet Muhip Dıranas’ın ‘Serenad’, Bülent Yavuz Bakiler’in ‘Şaşırdım Kaldım İşte’, Arif Nihat Asya’nın ‘Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor’, Bahattin Karakoç’un ‘Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman’, Ataol Behramoğlu’nun ‘Aşk İki Kişiliktir’, Karacaoğlan’ın ‘İncecikten Bir Kar Yağar’, Ömer Lütfi Mete’nin ‘Gürcü’ ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da Selam Götür adlı şiirleri seslendirildi. Ayrıca Mersinli şair Sabahattin Akgül de kendi şiirlerini Mersinli şiir severler için okudu.

İçel Sanat Kulübü Türk Halk Müziği Koro Şefi Nihat Hatipoğlu da okunan bazı şiirlere bağlaması ile eşlik ederken, halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nu ölüm yıl dönümünde anmak amacıyla ‘Anlatmam Derdimi Dertsiz İnsana’ isimli türküyü de dinleyiciler ile paylaştı.

Okunan şiirlerin ardından gecenin sonunda, İçel Sanat Kulübü Koro Üyesi Sultan Koç, Haydar Haydar isimli türküyü okudu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Koç tarafından etkinlik sonunda şiir okuyanlara belge takdimi yapıldı.

 

 

Haldun OKDEMİR

Anahtar Kelimeler: şiir Li Akşam.

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV