banner68

banner101

19 Mart 2024 Salı

Miting havasında açılış

Yenişehir'e barış heykeli

Dünya Barış Parkı’na yerleştirilen heykelin açılışı 5 Ekim Cumartesi günü yapılacak

03 Ekim 2019 Perşembe 13:51
Yenişehir'e barış heykeli
 Dünya Barış Parkı’na yerleştirilen heykelin açılışı 5 Ekim Cumartesi günü yapılacak
YENİŞEHİR’E BARIŞ HEYKELİ
 
-Yenişehir Belediyesi,  Dünya Barış Parkı’nı baştanbaşa yeniledi ve parkın adına uygun bir sanat eserini de parka yerleştirdi. Dünya Barış Parkı’nı bundan sonra 3,5 metre uzunluğundaki barış heykeli süsleyecek. Barış anıtının açılışı 5 Ekim cumartesi günü barış türküleri eşliğinde yapılacak.
 
Yenişehir Belediyesi, İstemihan Talay Caddesi ile 20. Cadde’nin kesişim noktasında bulunan Dünya Barış Parkı’nı yeniledi. Parkın oturma gruplarından süs bitkilerine, aydınlatmasından zeminine kadar her ayrıntısına estetik dokunuşlar yapan ekiplerin çalışmasına sanatçılar da katkı verdi. Parkın duvarları ve park içindeki trafonun duvarları birbirinden güzel, dikkat çekici resimlerle süslendi.
Dünya Barış Parkı, adına yaraşır bir sanat eserini de kavuştu. Resim ve heykel sanatçısı Nebi Nas tarafından hazırlanan barış heykeli kaidesiyle birlikte 4 metre yüksekliğe ulaşıyor.
Bir elinde zeytin dalı, bir elinde güvercin tutan kadın heykelinin kaidesine de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir” şeklindeki sözleri yazıldı.
Dünya Barış Parkı’na yerleştirilen barış anıtının açılışı 5 Ekim Cumartesi günü saat 17.30’da yapılacak. Açılış töreninde halk müziği sanatçısı Haydar Özdemir ve grubu sahne alacak. Barış anıtının açılışı, barış türküleriyle yapılacak.
Açılış törenine tüm Mersinlileri davet eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bir barış ve kardeşlik şehri olan Yenişehir’in ve  Mersin’in Türkiye’ye vereceği en güzel mesaj barış mesajıdır diye düşünüyorum. Dünya Barış Parkı adlı parkımızı yeniden düzenledik, daha güzel, daha kullanışlı hale getirdik. Bu adı taşıyan parkımızı adına yaraşır bir sanat eseriyle süslemek, bir sanat eseriyle mesaj vermek de istedik. Bu nedenle barış heykelini parka yerleştirdik. Cumartesi günü Yenişehir’den, Mersin’den bir kez daha barış mesajı vereceğiz. Tüm halkımızı açılış ve konserimize bekliyoruz” dedi.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: YenişehirBarış Heykeli.

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV