banner68

banner101

19 Mart 2024 Salı

Miting havasında açılış

Su Arıtma Cihazı Nasıl Çalışır?

Nüfusun artmasına paralel olarak, gelişen endüstri ve buna bağlı endüstri atıkları nedeniyle insanların şebeke suyuna olan güveni kalmamıştır. Belediyeler suyun mikrop, bakteri yönünden sterilizasyonunu sağlamak adına klor uygulaması yapmaktadır.

02 Ekim 2018 Salı 18:34
Su Arıtma Cihazı Nasıl Çalışır?
 

 

             Nüfusun artmasına paralel olarak, gelişen endüstri ve buna bağlı endüstri atıkları nedeniyle insanların şebeke suyuna olan güveni kalmamıştır. Belediyeler suyun mikrop, bakteri yönünden sterilizasyonunu sağlamak adına klor uygulaması yapmaktadır. Bu ise suyun tadını bozmaktadır. O nedenle uzunca bir süredir içme suyu satın alınarak kullanılmaktadır. Ancak bu noktada, maliyet sorunu ortaya çıkmaktadır. İnsanlar temiz içme suyunun sürekli ellerinin altında olmasını istediğinden su arıtma sistemlerine olan ilgi artmaktadır. İnsanların taleplerine uygun olarak farklı model ve kalitelerde su arıtma sistemleri ortaya çıkmıştır.

 

 Su Arıtma Cihazı Nasıl Çalışır?

 

            Su, barajlardan evlerimizin mutfağına ulaşıncaya kadar uzun bir yol kat eder. Su, akışkan bir madde olduğundan, geçtiği borulardaki toz zerreciklerini, toplar. Bunun yanı sıra mikro düzeydeki zerrecikleri de bünyesine alabilir. Bu zerreciklerin bazıları insan sağlığı açısından zararlıdır. Günümüz teknoloji ile üretilen su arıtma cihazı birkaç filtreden oluşmaktadır. Öncelikle toz taneciklerini temizleyen bir filtre vardır. Bundan sonraki filtrelerin işleri ise daha inceliklidir. İkinci ve üçüncü düzey filtreler sudaki klorun hoş olmayan kokusunu ortadan kaldırarak, suyun içimini lezzetli bir hale getirir. Yeni nesil su arıtma sistemleri suyun sertliğini, tadını, dengelemenin yanı sıra sterile ederek sağlıklı hale gelmesini de sağlar.

 

 Su Arıtma Sistemleri Pahalı mı?

 

            Damacana su alan kişiler bir süre sonra suyun tadından şikayet etmeye ve yeni arayışlara girmeye başlarlar. Üstelik haftalık aylık bazda damacana suya harcadıkları paraya bakıldığında arıtma cihazların maliyeti çok düşüktür.

 

 Su Arıtma Cihazı Servisi Var mı?

 

            İnsanların su arıtma sistemlerine gösterdiği ilginin artmasına paralel bir şekilde su arıtma servisi sayısı da artmış, yaygınlık göstermiştir. Bu nedenle cihazların her türlü bakım ve filtre değişim işlemini yapacak servislere ulaşmak mümkün olmaktadır.

 

 

 

 

 

 

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV