Liberalinden sosyalistine, Muhafazakârından sosyal demokratına ülkemiz de öpüşmenin ön sevişme zannedildiği ve hatta cinselliğin dışa vurulumu olarak bilindiği bir gerçektir. Hatta kimine göre, tuhaf değil direkt ayıp ve ahlaksızlık olarak karşılanan bir olaydır.
Nasıl bir cinsel açlıktır ki birbirini seven iki gencin dudaklarını birlestirip birbirlerine sevgi göstermeleri ayıplanır yasaklanır ve hatta kimi şehirler de taşlanır.
Muhafazakârlık, görüşünü değişime duyulan bir tepkiyi ifade etmek için kullanmayın. İnsan, yaratılışı veya doğası gereği sınırlı bir varlıktır. Bana göre bu kabul edilebilir bir görüştür. Aklıma yatmayan şudur ki, Savaş naraları atanlar meydanlar da, utanmazken, sevgisini göstermek için öpüşenler utanır olmuş ve nerdeyse yasak olmuş ülkemde.
Siz o halkın kutsal meclisinde yalan söylemekten utanmayanlar, Gençlerin öpüşmelerin den utanmalarını beklemeyin.
-Öpüşün arkadaşlar, kan dökmekten iyidir.
Şimdi Türkiye nin geldiği nokta, Yılmaz Erdoğan şiiri gibi;
Aşk yasaklandı artık halka açık yerlerde
El tutmak yol açıyor diye hesapsız
Susmalara kaldırdık tüm tutuşmaları
Yasak kelime oyunu yapmak
Yalan söylemek mecburi ve serbest ayyuka çıkmak.
Temiz bir kalple, iyi öpüşmeler...
Yorumlar