banner68

banner101

banner108
23 Nisan 2024 Salı

Miting havasında açılış

Sosyal Medya Yönetimi Ve Faydaları

Birçok kişi ve kurumun sıklıkla sorduğu soruların başında sosyal medya yönetimi nedir sorusu gelmektedir. Uzmanların ve bu meslekte yer alan kişilerin sıklıkla altını çizdiği üzere Türkiye'de kırk milyondan fazla kişi sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanmaktadır.

14 Eylül 2018 Cuma 21:16
 Sosyal Medya Yönetimi Ve Faydaları
 

 

Sosyal Medya Yönetiminin Avantajları

 

            Birçok kişi ve kurumun sıklıkla sorduğu soruların başında sosyal medya yönetimi nedir sorusu gelmektedir. Uzmanların ve bu meslekte yer alan kişilerin sıklıkla altını çizdiği üzere Türkiye'de kırk milyondan fazla kişi sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanmaktadır. Bu rakamların ve istatistiklerin ışığında kırk milyondan fazla olan sosyal medya kullanıcılarının karşılığı aynı zamanda kırk milyondan fazla müşteri popülasyonu demektir. Bu noktada web tasarım silivri ve muadili kurumlar tarafından ifa edilen sosyal medya yönetimi hizmetleri geniş kapsamlı çalışmaların bütünlüğüne iştirak etmektedir.

 

            Bunların başında reklam yönetimi gelir. Oluşturulan yeni kurum sayfalarına hangi reklamların ne kadar süreliğine alınacağını bu medya yönetim uzmanları karar vermektedir. Bu şekilde kurumların ekstra para kazanmaları da hedeflenir. Aynı şekilde kurumların hangi sayfalara ne derecede reklam vereceği aynı uzmanlık dalının bir diğer konusunu oluşturmaktadır. Bununla birlikte içerik yönetimi oluşturulması hususunda da titizlikle yürütülen çalışmalar mevcuttur. Bu sayfalardaki paylaşımlar sürekli olarak güncellenerek müşteri kitlesinin markaya olan ilgisi tetiklenir ve sıcak tutulur.

 

            Aynı zamanda piyasaya yeni sürülmüş tüm ürün ve hizmetler de fotoğraflar ve kısa videolar ile birlikte lanse edilir. Sosyal medya yönetiminin avantajlarından biri de tüm tanıtım ve duyuru politikalarının profesyonel bir bazda ilerlemesini sağlamaktadır. Ama müşteri çekmek ve marka değerini yükseltmek olarak lanse edilir. Yazılım güncellemeleri ve seo uyarlamaları ile birlikte şirketin tüm sayfalarının ve sosyal medya hesaplarının arananlar listesinde başta çıkması da sunulan ve yerine getirilen avantajlar arasında gösterilir. Tüm bu hizmetler ve avantajlar sosyal medya ajansı tarafından yerine getirilmektedir. Günümüz serbest piyasa koşullarında her kurumun en az bir yıllığına periyodik olarak bu şekilde çalışma faaliyetleri yürütmesi artık zorunlu olarak görülmekte.

 

 Dijital Reklam Ajanslarının Hizmetleri

 

            Birçok ürün ve hizmetlerin dijital alana taşınması ile birlikte dijital reklam ajansı ve benzeri ajanslarla ortaklık kuran kurumların sayısında gözle görülür bir artış gözlemlenmektedir. Dijital reklam ajansları fotoğraf, video ve kısa metraj ürün tanıtım metinlerinden sorumludur. Aynı zamanda hangi reklamın hangi müşteri kitlesine hitap ettiğini belirlemek ve buna göre bir yol haritası çizmek de diğer sorumlulukları arasına gösterilmektedir.

 

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV