banner68

banner113
19 Ağustos 2025 Salı

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “ERDOĞAN’IN EKONOMİ POLİTİKALARI VATANDAŞI FAİZE ÇALIŞTIRIYOR...”

MERSİN TRAFİĞİNDE KİLİTLENME

15 Şubat 2016, 14:46

 Kentimiz kuruluşundan buyana, şimdiki gibi büyük trafik sorunları yaşamamıştı. Nüfusumuzun güzel bir seviyede olması. tüm vatandaşların arabalarının olmaması, eskiden bu kadar trafik sorunu yaşatmıyordu.

Mersin ikliminin Akdeniz özelliği taşımasından, yazlar sıcak, kışlar ılık ve yağışlı Geçmektedir. Bu özelliğinden dolayı,  çok ilgi çekmekte ve nüfus giderek artmaktadır. Suriye den gelen göçerler ile trafiğimiz altüst olmuştur. Bütün bunlara birde ucube çöp toplama motorları eklenince, artık içinden çıkılamaz duruma gelmiştir.

Belediyemizin ve valiliğimizin derhal trafik komisyonunu toplayarak, acil eylem planı hazırlaması, alternatif yollar eklemesi ve trafik memurlarının daha seri çalışması sonucunda belki düzelme olabilir.

Acil eylem planında ivedilikle Suriyeli ucube çöp toplama motorlarının hemen toplatılması, kentimize gelip plaka alan Suriyeli arabalarının sınırlandırılması buna biraz çözüm olabilir.

Kentimizin nüfusu 300.000 olduğunda kullandığımız yollar, şimdi 1.500.000 olduk gene ayni yollar. Sadece kuzey Mersin tarafında yollar rahatladı, kent içi trafiği sabah ve akşam tamamen felç oldu.

Trafik şube müdürlüğü, valilik komutasında belediye zabıtası, fahri trafik derneği yönetimi ve diğer ilgili birimlerle acilen toplanmalı ve şehir içi trafiğini felç eden konuları teker, teker çözmelidir. Yoksa yakında çok geç olacaktır.

Belediyemiz köprü yapımına biraz daha hız vermeli ve acilen hizmete açmalıdır.

Trafik şube müdürlüğü hemen karar alıp çöp toplama araçlarını trafikten men ederek toplatmalı ve imha etmelidir. Zabıta buna destek olmalıdır. Gerekirse çevik kuvvet de bu konuda görev almalıdır.

Zaten çöp toplama motorları, vatandaşımızdan çalınan motorlara ucube bir ek yapılarak kullanılmaktadır. Bu pis görüntü, turizmde patlama bekleyen kentimiz için bir yaradır. Bu pis torbaları gören turist bu kente gelir mi?

Sabah ve akşam felç olan carrefoursa  kavşağı, mezarlık kavşağı ve Hilton kavşağında çok acil tedbirler alınmalı, kesinlikle  trafik memurları olmalı.

Silifke caddesinde müftü köprüsüne kadar olan caddede sağlı sollu parkeden araçlar yüzünden trafik içinden çıkılamaz hal almış, her gün millet birbiri ile kavga etmektedir.

Hastane caddesi akşam saatinde yarım saat süren bir macera ile hastane ışıklarına varan bir trafik yaşamaktadır.

İlgili kent yöneticilerini göreve ve çözüm üretmeye davet ediyorum.

Saygılarımla.

    Yorumlar

banner112
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV