banner68

banner101

banner108
23 Nisan 2024 Salı

Miting havasında açılış

Yapılan Protokol ilk meyvesini veriyor

Toros Üniversitesi ve ÇUGİDER arasında yapılan protokol sonrası önemli gelişmelerin yaşanmasından dolayı, Toros Üniversitesi Rektörü Yüksel Özdemir ve Lojistik Bölüm Bşk. Ayhan Demirci, ÇUGİDER yönetim kurulu başkanı Mazlum Balkan'a, Proje Koordinatörü Sibel Gelbul'a ve ÇUGiDER yönetim kurulu adına plaket takdim ettiler.

10 Mayıs 2017 Çarşamba 17:20
Yapılan Protokol ilk meyvesini veriyor
 ÇUGİDER adına Başkan Vekili Mesut Geylani, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hasan Arslan ,Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Zahir Irmak, Basın Medya Başkan Yardımcısı Sibel Gelbul, Yönetim Kurulu üyesi Vedat Kaya katıldı. Burada bir konuşma yapan Sibel Gelbul, “Protokolde önceliğimiz staj öğrencileri idi. Daha sonra bunu daha da açmak istedik ve iş bulma konusunda da çalışmalarımız oldu. Aslında hedefimiz 2-3 sınıftaki öğrencilerdi. Staj gören öğrenciler son sınıf öğrencileri. Biz onların biran önce iş bulması ve hayata atılması için çalışma içinde girdik ve bunda da başarılı olduk. Biz sadece protokolü imzalayıp, yazışma üzerinde kalalım diye bir düşüncemiz olmadı. Bir şeyler yapmaya çalıştık ve yapmaya da çalışacağız. Biz bu konuda başarılı olacağımıza inanıyoruz ve inanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

MERSİN, LOJİSTİK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KENT

Rektör Yüksel Özdemir, “Mersin’de birçok STK’lar protokol anlaşmalarımız var. Ancak bunların içerisinde bir tek ÇUGİDER üzerine düşenin fazlasını yaptı. Çok ciddi bir şekilde sorumluluk alarak öğrencilerimize faydalı olma yolunda önemli adımlar attılar. Bu bizim için çok önemliydi. Öğrencilerim adına teşekkür ediyorum. Eğitim gerçekten şart. Bu işin teorisi olmadan pratiği olamaz. Öğrencilerin küresel, geniş düşünmeleri gerekiyor. Okul 4 yıllık ama mesleğinizi 50-60 yıl yapabilirsiniz. Burada sadece teorik bilgilerin yansıra pratik çok önemli. Bu konuda çok şanslıyız. Bulunduğumuz bölge çok güzel bir bölge. Lojistikle ilgili başka bir güzel bölge. Bunun yansıra ÇUGİDER gibi önemli STK’lar var. 200’den fazla STK bizimle çalışmak istiyor. Tabii önce bizim istememiz önemli. Yapılan bu çalışmalarla öğrencilerimizin ufku açıldı. En azından gezerek buraları gördünüz. Yarın oraya nasıl gidileceğini biliyorsunuz. Hayat gerçekten çok önemli. Şuraya gideceğim dediğinizde nasıl gideceğinizi bilmiyorsanız, zaten baştan kaybetmişsinizdir. Umarım bundan sonraki işbirliklerimiz daha geniş ve sağlıklı olur. Bizim lojistikle ilgili amacımız, son sınıf öğrencilerimizin sektörde filli olarak yer almaları. Kentimizin denizi güzel, insanları güzel, havası güzel, dağı güzel, limanı çok güzel ama nitelikli eleman bulma konusunda çok sıkıntılıyız. Uluslar arası düzeyde ciddi iş yapabilecek firmaların bulabilecekleri her şey var. Bu yüzden biz iddialıyız. Her türlü işbirliğine açığız.

Öğrencilerden Çiğdem Yılmaz, “Her şeyden önce çok teşekkür ederiz böyle bir çalışmanın içinde olduğumuz için. Gerçekten oraları görmek çok önemliydi bizim için. Yerinde görmemiz, onlarla çalışmamız ve onların hakkında bilgi sahibi olmamız önemliydi” diye konuştu.

ismail USTA

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV