Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında, Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda il genelinde güvenlik ve asayiş konularında yerine getirilen çalışmalar, alınan tedbirler, suç ve suçlulara karşı gerçekleştirilen operasyonlar ve ilgili diğer hususlar ele alındı.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Mersin’imizin huzuru ve güvenliğini daim kılmak için Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerimiz gece gündüz çalışmaya devam etmektedir. K16-22 Haziran 2025 tarihleri arasında; Çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranan şahıslardan toplam 826 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir. Cx Trafik denetimleri kapsamında;
• 136.826 araç kontrol edilmiş, Xx
• 1.607 araç trafikten menedilmiş, xx
• 607 ticari taksi denetlenmiş,
• 16.392 araca/sürücüye yasal işlem yapılmıştır.
En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi kapsamında; 14 oturum halinde 561 anneye bilgilendirme yapılmıştır.
• Narko-yetişkin faaliyetleri kapsamında; 9 oturum halinde 413 kişiye bilgilendirme sunumları yapılmış, bu sunumlarda Narvas ve Uyuma projeleri de untanıtılmıştır.
"Düzensiz Göç ile Mücadeleye Yönelik Huzur Uygulaması" kapsamında;
• 2.481 kimlik kontrolü yapıldı, • 8 yabancı, Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezine gönderilmiştir."
Haber Merkezi
Yorumlar