banner68

banner101

banner108
20 Nisan 2024 Cumartesi

Miting havasında açılış

TARIK AKANIDA KAYBETTİK

TÜRK SİNEMASININ ÜNLÜ İSMİ TARIK AKANIDA KAYBETTİK

16 Eylül 2016 Cuma 13:01
TARIK AKANIDA KAYBETTİK
 İŞTE SANATÇI-cesur-yürekli-öncü ülke insanının sosyal-kültürel-ekonomik ve insan haklarına ilişkin kendini sorumlu hissedebilen, riskleri işsizliği, açlığı dışlanmayı ve mahpusluğu göze alarak inançları gibi yaşayan bir Dev Kahraman bir yiğit Yıldız daha göç etti ne yazık ne yazık...

Tarık Akan Hayatını Kaybetti
Bir süre önce akciğer kanserine yakalanan ve İstanbul'da tedavisi devam eden Türk sinemasının usta oyuncusu Tarık Akan hayatını kaybetti.
Asıl adı Tahsin Tarık Üregil
 olan Tarık Akan, 13 Aralık 1949 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

2,5 AY HÜCRE CEZASI
12 Eylül döneminde Tarık Akan, askeri darbenin hemen ardından, 1981 başlarında, Almanya’da yaptığı bir konuşma yüzünden yurda dönüşünde tutuklandı. Tutuklanmanın nedeni, sağcı bir gazetenin manşete çıkardığı yanlı ve yalan haberdi. Böylece 12 yıl hapis istemiyle uzun bir yargılanma süreci başladı ve 2,5 ay hücre hapsi cezası aldı.
YAZARLIK
2002 yılında hapishane günlerini ve darbe sürecini "Anne Kafamda Bit Var"isimli kitabında anlatan Akan, yazarlığı da denedi... 
NESİN VAKFI YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Eğitim konusunda da diğer işlerinde olduğu gibi başarılı oldu. Aziz Nesin'in vefatından sonra görevini devir alan oğlu Ali Esin'den vakıf başkanlığını devir alarak, 2005 yılında Nesin Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yaptı.
CANNES’DA ADAY OLDU
111 sinema filmi ve 4 televizyon dizisinde rol alan ünlü oyuncu, 1985 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali’nde “Pansiyon” filmi ile Gümüş Ayı Mansiyon Ödülü'nü aldı ve 1982 yılında Cannes Film Festivali’nde “Yol” filmi ile En İyi Erkek Oyuncu adayı oldu. 1973 – 2002 yılları arasında 12 ödüle layık görüldü.

 

Haldun OKDEMİR

Anahtar Kelimeler: Tarık Akan.akciğer Kanseri

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV