banner68

banner101

banner108
26 Nisan 2024 Cuma

Miting havasında açılış

SEÇER"YANLIŞTA ISRAR YOK"

Büyükşehir Belediye Meclisinde, Mezitli ilçesine bağlı Davultepe Mahallesinde inşa edilmek istenen sanayi sitesiyle ilgili tartışmalar gündeme geldi. Seçer, küçük sanayi sitesinin meclisten çıkan evet oyu ile kabul edildiğini hatırlatarak, “Burada herkes bu işe ‘evet’ dedi. Yanlış yapılmışsa yanlışta ısrar edemeyiz. Vatandaşlarımıza da buradan duyuralım; biz bunu tekrar gözden geçireceğiz” dedi. Büyükşehir Belediye Meclisinin 2021 yılı şubat ayı toplantısının birinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı.

10 Şubat 2021 Çarşamba 15:46
SEÇER
 Mecliste, Davultepe Mahallesinde inşa edilmek istenen küçük sanayi sitesi, Büyükşehir Belediyesi Taş Binaya ve MESKİ’nin terfi birimlerine yapılan saldırı ile işten çıkarma iddiaları konuşuldu.Meclis toplantısı başlamadan önce Küçük Sanayi Sitesine karşı çıkan Davultepe’deki mülk sahipleri, Kongre ve Sergi Sarayının girişine gelerek, zeytin, limon, mandalina ve portakal ağaç dalları ile tepkilerini dile getirdi. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın elinde zeytin dalı tutarak, küçük sanayi sitesiyle ilgili kararın yeniden gözden geçirilmesini istemesi üzerine Başkan Seçer, konunun Meclis’te verilen “evet” oyu ile kabul edildiğini hatırlattı. Seçer, “Bu meclis, sizin de evet oyu verdiğiniz kararla burada küçük sanayi yapılması için imar değişikliğini kabul etti. Ben henüz bir şey konuşmadım. Şöyle bir hava çıktı ortaya; daha konu görüşülemeden zeytin dalını aldınız; güzel bir şey zeytin barışı temsil eder; ama bu olayı protesto ediyor gibi bir hal olunca ben de bunu söylemek zorunda kaldım. Bunun serencamını hep beraber burada kamuoyuyla paylaşacağız. Bunda bir şey yok. Yangından mal kaçırmıyoruz. Kimseden de bir şey gizlemiyoruz. Elbette ki oy birliği ile geçti imar değişikliği” dedi. İmar konusunun kabul edilişini ve gerekçelerini hatırlatan Başkan Seçer, Küçük Sanayi Sitesi için birçok aktörün bir araya geldiğini kaydederek, şunları söyledi: “Bu bölge 1/100.000 ölçekli planda organize tarım ve hayvancılık alanı olarak işaretlenmiş. 2017 yılı nisan ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, daha sonra yine 2017 Ağustos ayında Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından bu plan 1/100.000’lik planda organize tarım ve hayvancılık bölgesi olarak burada da onanmış, işaretlenmiş. Bizim bugünkü itiraz konusu olan mesele de o bölgede, Mezitli’de mevcut eski küçük sanayi sitesinde işyerlerinin konutların arasında kaldığı, çevreye rahatsızlık verdiği, bunun hem görsel hem çevre hem de görüntü kirliliği sağladığı gerekçesiyle yeni bir yere taşınma ihtiyacı doğduğu şeklinde talepler üzerine vali başkanlığında orada etkisi, yetkisi, söz söyleyecek sözü olan her aktör bir araya geldik. Mersin büyükşehir belediye başkanından vali başkanlığında; ilçe belediye başkanına, ESOB’a, ticaret odasına bütün yetkililer orada bir araya geldik. Küçük sanayiyi nereye taşıyabiliriz? Mezitli’nin kuzeyine taşıyalım; uygun alan yok, orman alanı ya da topografik olarak yapılaşmaya uygun değil ya da mesafe olarak uzak. Bütün bunları göz önüne alarak tarım organize sanayi bölgesi olarak işaretlenmiş bu alanın bir kısmını küçük sanayi olarak işaretlenip buraya Mezitli Küçük Sanayiyi, taşıma kararı alındı.”

KATLI KAVŞAĞA ‘SEVGİ’ İSMİNİN VERİLMESİ REDDEDİLDİ

Başkan Seçer, Okan Merzeci Bulvarı ile 20. Cadde kesişiminde 87 günde yapımı tamamlanan ve 8 Şubat Pazartesi günü trafiğe açılan katlı kavşağa ‘Sevgi’ isminin verilmesi teklifini meclise sundu. ‘Sevgi’ ismi AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla reddedildi. Seçer, oylamadan çıkan sonuç? İnsanlara temiz içme suyu temin etme gayretinde olan MESKİ’nin bu terfi birimlerinin parası vatandaşın cebinden çıkan vergilerle ödenmektedir. Ancak yaptığımız girişimler sonucu bu işin üzerine gidilmesi gerektiği konusunda ciddiyetimizi de ortaya koymuşuzdur. Terfi istasyonlarına saldıranlar henüz yakalanmamıştır. Ancak belediyeye saldıran şahıs yakalanmış ve tutuklanmış, kendisine yardımcı olan şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimi olarak bu konunun takipçisiyiz” diye konuştu.

 

Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV