banner68

banner101

banner108
27 Nisan 2024 Cumartesi

RESSAM MEHMET BAL, TADEKA’DA DÜZENLENEN PROGRAMDA ANILDI...

MGC’ye gazeteci başkan adayı 

Gazeteci Beycan Üçkardeş, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanlığı için adaylığını açıkladı. 

16 Ocak 2024 Salı 13:15
MGC’ye gazeteci başkan adayı 

MGC’de çok sayıda gazetecinin de katıldığı toplantıda adaylık açıklamasını yapan Üçkardeş, 
işini meslek onuruyla sürdüren gazetecilerle dayanışma içinde olma amacı güttüğüne dikkat çekerek mesleki bir dizi proje ve çözüm önerilerini paylaştı. 

Üçkardeş, adaylık açıklamasında şu önemli başlıklara vurgu yaptı: 

“Uzun yıllar mesleğin her kademesinde görev alan bir arkadaşınız olarak, mesleğimizin ve meslektaşlarımın yaşadığı sorun ve sıkıntıları biliyorum. Bunların çözümü için 27 Ocak’ta yapılacak Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin Genel Kurulunda Başkan Adayı olarak gireceğimi duyurmak istiyorum.

MESLEKİ DAYANIŞMA, AKTİF CEMİYET 

Gazeteciler toplumumuzun en önemli güçlerinden birisi olarak gösteriliyor. Halkın, yaşadığı sorunların çözümü için adres gösterdiği gazeteciler gelgelelim kendi sorunlarının çözümü için gidecek bir adres bulamıyor. Kendi seslerini duyurmakta güçlük çekiyor. Bu noktada en önemli görev meslek örgütüne düşüyor. Mesleki dayanışmanın sağlanması, cemiyetimizin aktif bir yapı haline gelmesi, sorunlarımızın çözümünde en önemli unsurdur. Ben ve arkadaşlarım bunu başarmak için göreve talibiz.

MESLEKTAŞLARIMIZA AYRICALIK 

Mesleki eğitim çalışmaları, yarışmalar, ulusal, uluslararası teşvikler ve destek projeleri ile mesleğini layıkıyla yapmak isteyen gazeteci arkadaşlarımıza katkı sunmak istiyoruz. Birçoğumuzun cebinde taşıdığı üyelik veya mesleki tanıtım kartlarını çipli hale getirerek alışveriş, eğlence, sağlık gibi farklı sektörlerde gazetecilerimize özel indirimler, kampanyalar yapılabilmesi için çalışma yapmayı planlıyoruz. İlçelerde bulunan üyelerimizle birlikte sımsıkı bir aile olmak istiyoruz. Bunun için sürekli yollarda olacağız. Onların sıkıntıları, dertleri de bizim derdimizdir, biz bir aileyiz.

EKONOMİK SIKINTILARIN ÇÖZÜMÜ 

Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren ve kamuoyunda internet yasası olarak bilinen yasanın ardından birçok meslektaşımız artan maliyetler karşısında güç duruma düştü. İlan, reklam ve kurum desteği alamaz hâle geldi. Evine ekmek götürmekte zorlanan bu arkadaşlarımızın sorunlarına çözüm yolları bulacağız. Ülke ekonomimizin zor bir dönemden geçtiği şu günlerde gazeteci arkadaşlarımızın ekonomik sıkıntılarının çözümü için adımlar atacağız. Şu anda, yıllarca bu memlekete hizmet etmiş ancak sağlık sorunları veya başka nedenlerle sokağa çıkamaz durumda olan onlarca meslektaşımız var. Onlara olan ahde vefa borcumuzu kesinlikle ödeyeceğiz.

KONUT PROJESİ

Sektörde yaşanan sorunlarla ilgili ilgili olarak kurum ve kuruluşlarla buluşma toplantıları düzenleyip çözümünün ilk elden sağlanması için girişimlerde bulunacağız. Gazetecilerimizin, barınma, ofis gibi ihtiyaçlarının kökten çözümü noktasında başta TOKİ olmak üzere ilgili kurum, belediyelerle görüşerek çözüme yönelik adımlar atacak, konut edindirme projeleri geliştireceğiz.

GELİR ARTIŞI

Gazete, radyo, televizyon ve internet haber sitelerinin gelirlerinin artması için çalışacağız.
Arkadaşlar,
Mersin Kendi kendine yeten ender kentlerden biridir. Kromsan, Şişecam, Soda Sanayi gibi önemli sanayi kuruluşlarını, liman sayesinde yüzlerce lojistik firmasını, ihracatçı birliklerini içinde barındıran bir şehir. Ancak meslektaşlarımız sadece yerel yönetimlerden, Odalardan zaman zaman da küçük esnaftan reklam ve destek alabiliyor. Bizler bu firmaları tek tek ziyaret ederek ortak projeleri yaşama geçirip basın yayın kuruluşlarımızın gelirlerini arttırmak için çalışacağız. 

“BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ”

Gerçekten gazetecilik mesleğini yapıp bir şekilde cemiyetimizden uzakta kalmış kardeşlerimizi aynı çatı altında toplamak amacıyla üye yapımızı yeniden gözden geçireceğiz. Duayen büyüklerimize, bu kente elinde kalemi ile bir çivi çakmış tüm gazeteci meslektaşlarımıza saygıda ve hürmette kusur etmeyeceğiz. Kentimizde onlarca meslektaşımızın çalıştığı TRT Bölge Müdürlüğümüz var. Burada çalışan veya emekli olan tüm ağabeylerimizin veya kardeşlerimizin bu çatıyı daha aktif kullanmaları için,  onların yaşadığı sıkıntıları çözebilmek için gayret göstereceğiz. 

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLIĞINA 
“SAHADAN GELEN GAZETECİ”, “GAZETECİ BAŞKAN”

Kısacası çok çalışmak için sizden destek istiyoruz. Uzun yıllar televizyon sahibi olan meslektaşlarımızın yönettiği Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne bu kez sahadan gelen gazeteci kardeşinizin başkan olması için oylarınıza ihtiyacımız var. Hepinize katılım ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.”

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV