banner68

banner101

19 Mart 2024 Salı

Miting havasında açılış

Mersin Büyükşehir Belediyesi Öncülüğünde "Kadın Kooperatifi"

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in desteğiyle kadın emeğini bir çatı altında toplayarak, üretimde birlikteliği sağlamak amacıyla bir süredir hazırlıkları sürdürülen Mersin Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin kurulumunda çalışmalar tamamlandı.

03 Ekim 2019 Perşembe 13:54
Mersin Büyükşehir Belediyesi Öncülüğünde
 Aralarında Meral Seçer’in de olduğu kurucu üyelerle yapılan toplantıda, kooperatifin kurulumunda son konular görüşüldü ve yakın zamanda hayata geçeceği müjdesi verildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayata geçecek olan Mersin Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin kurulumunda son aşamalar tamamlandı. Mersin Büyükşehir Kültür Sanat Bilim Ulaştırma Ticaret ve Sanayi A.Ş. Toplantı Salonu’nda kurucu üyelerle yapılan görüşmede, Türkiye’ye ve dünyaya rol model olacak kooperatifin kurulumunda son konular da görüşülerek, kooperatifin yakın zamanda hayata geçeceği müjdesi verildi. Kooperatifle birlikte kadın istihdamı, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamak, kadının toplum içindeki değerini arttırmak, kadınlar arasındaki birlikteliği oluşturmak ve Mersin’e ait ürünlerin bu sayede markalaşmasını sağlamak amaçlanıyor.
“Kooperatifimizin kurulma aşamasını tamamladık”
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sık sık sosyal belediyecilik anlayışıyla özellikle kadınların ekonomik hayata katılmaları ve ekonomik bağımsızlıklarını elde etmeleri konularında etkin çalışmalara imza atmak istediklerini belirterek, kadın kooperatiflerini bu noktada önemsediklerini ve bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getiriyordu. Yapılan son toplantıyla vücut bulan kooperatifin yakın zamanda başarılı işlere imza atması planlanıyor.
Kooperatifin kurucu üyeleri arasında Meral Seçer de yer alıyor. Meral Seçer, kooperatifin kurulum aşamasını tamamladıklarını belirterek, hedeflerinden şu sözlerle bahsetti:
“Mersin Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi adı altında kooperatifimizin kurulma aşamasını tamamladık. Burada yedi kadın bir araya geldik. Kadınlarımızla birlikte detaylı çalışmalar yaptık. Çünkü amacımız, kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve kültürel becerilerini bir araya getirerek, ulusal standartlara uygun mal ve hizmet üretimleri yapmalarını sağlamak. Hedeflerimiz arasında kadınlarımızın ürünlerini, hizmetlerini yurt içi ve yurt dışında tanıtmak, pazarlamak ve gelir getirmesini sağlamak bulunuyor.”
Kadın emeğinde birliktelik sağlanacak
Toplantıda online başvurusu da yapılan kooperatifin Meral Seçer’in de aralarında olduğu yedi kurucu üyesi bulunuyor. Mersin’in geneline hitap edecek kooperatif, ilerleyen süreçte sözleşmeli üretim modelleri, yetiştiricilik, Mersin’e özgü hediyelik eşya ve yöresel lezzetlerin üretimleri konularında çalışarak, Mersin’e özgü ürünlerin katma değerini oluşturup, markalaşmasını sağlamak için adımlar atacak. Ayrıca diğer kadın kooperatifleriyle de işbirliği kurulması hedeflenirken, kooperatifle kadın emeği, üretici kadın modeli ve kadınlar arasındaki birliktelik güç kazanacak.
Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV