banner68

banner101

banner108
27 Nisan 2024 Cumartesi

Ekosistem Çalıştayı Barselona'da gerçekleştirildi...

İKİNCİ 5 YILDA ATLET GİBİ KOŞACAĞIZ

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 5 yıllık sürede pandemi, deprem, sel, ekonomik krizin etkilerinin yanı sıra siyasi baskılarla, siyasi operasyonlarla mücadele ettiklerini belirterek “Ama bu belediye dimdik kaldı. Bu belediye başkanı da dimdik ayakta durdu.

22 Şubat 2024 Perşembe 15:48
İKİNCİ 5 YILDA ATLET GİBİ KOŞACAĞIZ

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 5 yıllık sürede pandemi, deprem, sel, ekonomik krizin etkilerinin yanı sıra siyasi baskılarla, siyasi operasyonlarla mücadele ettiklerini belirterek “Ama bu belediye dimdik kaldı. Bu belediye başkanı da dimdik ayakta durdu. Şimdi birileri ayağımızdan çekiyor ama ikinci bir 5 yıl olacak ama bu kez bir atlet gibi koşacağız ve hizmet kervanını çok daha iyi yerlere taşıyacağız” dedi. Silifke halkından destek isteyen Seçer, “Hangi partiye gönül vermiş olursa olsun değerli Silifkeliler, sizleri hizmet ittifakı çatısı altına bekliyorum. Sizlerin desteğiyle Allah’ın izniyle 31 Mart’tan zaferle çıkacağız, 5 yıl daha Mersin’imize, Silifke’mize hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Silifke’de Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışına katıldı.
CHP Silifke Belediye Başkan adayı Mustafa Turgut ile birlikte Silifkelileri selamlayan Vahap Seçer, “Sayılı gün çabuk geçer. 5 yıl geçti. 2019-2024. Bu 5 yılda bizim başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Çok zorlu süreçlerde, 5 yıl Mersin’e belediye başkanlığı yaptık ekibimizle, çalışma arkadaşlarımızla. 11 binden fazla mesai arkadaşımız, çalışma arkadaşımız. Onların emeğiyle, beyin gücüyle, kol gücüyle, gecesini gündüzüne kattılar. Anamur’dan Tarsus’a, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar Mersin halkına hizmet ettiler. 2.5 milyon nüfuslu Mersin’e. Mersin’in 2 milyon nüfusu var, 500 bin de misafiri var. Bu belediye 2 milyonlu nüfusa göre gelen kaynakla 2.5 milyon insana hizmet yaparak geçirdi 5 yılını. Pandemisi, depremi, felaketleri, siyasi baskıları, siyasi kavgaları, siyasi operasyonları; ama bu belediye dimdik kaldı. Bu belediye başkanı da dimdik ayakta durdu. Bugünlere geldik” ifadelerini kullandı.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE TARİH YAZDIK

“Biz Türkiye’de sosyal belediyecilikte tarih yazmış bir belediyeyiz. Bu konuda ünlü bir belediyeyiz” diyen Vahap Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi takdir edilen bir belediyedir. Pandemide adımızdan sık sık bahsettirdik. Depremde adımızdan sık sık bahsettirdik. Yangın afetlerinde, sel afetlerinde Türkiye’nin her yerinde adımızdan sık sık bahsettirdik. Her yere gittik. Çünkü biz güçlü bir belediyeyiz. Bu belediyenin başında da güçlü bir belediye başkanı var. Öyle paramız yok, paramız gelmiyor; yok öyle bir şey. Türkiye’nin en saygın belediyelerinin başındadır Mersin Büyükşehir. Bakın biz iktidar partisi değiliz. Ben iktidarın belediye başkanı değilim ama gördüğünüz gibi nasıl mağrur konuşuyorum. Bana gelen para; çalmazsan, tüyü bitmemiş hakkına tenezzül etmezsen, ona, buna yedirmezsen, çaldırmazsan bu para size yeter. Bu para hizmetlere yeter. Bu parayı 5 yıldır yetiştirdik. 5 yılda yetiştirdik o parayı, hizmetlere yetiştirdik, eski borçları ödedik. Mali disiplini sağladık, belediyeyi saygın bir belediye haline getirdik. İkinci 5 yılımızda şimdi birileri ayağımızdan çekiyor ama ikinci bir 5 yıl olacak ama bu kez bir atlet gibi koşacağız ve hizmet kervanını çok daha iyi yerlere taşıyacağız. Bunu Mersin’de yapacağız ama Silifke’de bunu Mustafa Turgut’la beraber yapacağız. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Güçlerimizi birleştirerek, aklımızı, ferasetimizi, vizyonumuzu ortaya koyarak Silifke’ye hizmet edeceğiz” dedi.

“BİZİM BELEDİYEMİZDE BAĞRI AÇIK, VOLTA ATANLARI GÖREMEZSİNİZ”

Belediyelerin herkese dokunan, herkesin derdini dinleyen kamu kurumları olduğuna dikkat çeken Seçer, “CHP’li belediyelerin bir özelliği var. CHP’li belediyeler yaratıcıdır, vizyon ortaya koyar. Mersin Büyükşehir Belediyesi binasına geleniniz olmuştur. Bizim binamızda öyle volta atan olmaz, bağrı açık delikanlılar böyle pehlivan gibi yürümez. Oası bir kurumdur. Racon kesemez kimse, elinde dosyayla. Burası bir kamu kurumudur, buraya vatandaş gelir devlet kamu kurumu ciddiyetiyle onun ihtiyacı karşılanır. Vatandaşa öyle afra tafra, saygısızlık bizim belediyemizde olmaz. Bu ülkede belediyeler ciddiyetle yönetilmeli. Finansman ciddiyetle harcanmalı, projeler ciddiyetle yapılmalı. Ya bir projeler gördük belediye başkanı olduk, öyle yatırımlar yapılmış ki akla ziyan. Astarı yüzünden pahalı, gereksiz kaynak israfı. Biz bunları ortadan kaldırdık. Bunlar kolay olmadı. Bunlar yatarak olmadı. Bunlar ahkam keserek olmadı. Ciddiyetle oldu, çalışarak oldu. Gece gündüz oldu, yağmur çamur demeden oldu bunlar. Çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“HANGİ PARTİYE GÖNÜL VERMİŞ OLURSANIZ OLUN SİZLERİ HİZMET İTTİFAKINA DAVET EDİYORUM”

CHP’nin Silifke Belediye Başkan adayı Mustafa Turgut’un 2019 seçimlerini bir yol kazası sonucu kaybettiğine değinen Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şimdi geldik 2019’un rövanşını almaya. Var mısınız? Şimdi Mustafa Turgut daha avantajlı, maça 3-0 önde başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili. Bu büyük bir avantaj, şimdi bunu kullanacağız. Buradan Silifke halkına sesleniyorum, hangi partiye gönül vermiş olursa olsun, biz belediye başkanlığı olarak ilçe belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı yarın seçildiğimiz zaman kavga etmek için seçilmeyeceğiz, biz el ele vereceğiz, sizlere hizmet etmek için çalışacağız. Birlikten güç doğar. Büyükşehir’in imkanları, büyükşehir belediye başkanının feraseti ve gayreti, ilçe belediye başkanının imkanları, onun çalışkanlığı ve feraseti birleştiği zaman sorumlu oldukları beldeyi ihya ederler. İlçe belediyesinin yetki ve sorumluluğundaki yerlere o, büyükşehir yetki ve sorumluluğunda olan yerlere de ben hizmet edeceğim. Ama eksik kaldığımız noktada da birbirimize yardımcı olacağız. Birbirimizin elinden tutacağız, birbirimizin açığını göstermek değil, eksiği açığı varsa kapatacağız, Silifke halkına birbirimizi mahcup etmeyeceğiz. Alnı açık, başı dik Silifke sokaklarında gezeceğiz. Hangi partiye gönül vermiş olursa olsun değerli Silifkeliler, sizleri hizmet ittifakı çatısı altına bekliyorum. Sizlere 5 yıl hizmet ettik, 5 yıl daha hizmet etmek istiyoruz. Sizlerin desteğiyle Allah’ın izniyle 31 Mart’tan zaferle çıkacağız, 5 yıl daha Mersin’imize, Silifke’mize hizmet edeceğiz. Birçok adayımız burada yarışa katılacak. Ama yarış kardeşçe olacak, demokratik terbiye içinde olacak ama sonuçta Mustafa Başkan ile Vahap Başkan Silifke’den zaferle ayrılacak.”

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV