banner68

banner101

banner108
25 Nisan 2024 Perşembe

Miting havasında açılış

Esnafa kira desteği

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, pandemi döneminde darboğaza giren esnafa yeni yıl müjdesi verdi. Kiracı olan ve bakanlık genelgeleri ile faaliyetlerini durduran işletmeler ile faaliyetlerinin azaldığı belirlenen işletmelerin kiralarında 2021 yılında artış yapılmayacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca faaliyetleri durdurulan işletmelerin kiraları 6 ay ertelenecek.Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Vahap Seçer, esnafa yeni yıl müjdeleri ile destek olmaya devam ediyor.

29 Aralık 2020 Salı 16:50
Esnafa kira desteği
 Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnafa can suyu niteliğinde bir karar daha aldı. Kısa bir süre önce, yayınlanan genelgeler nedeniyle kepenk kapatan esnafa iş yerinin kapalı kaldığı süre boyunca, evlerinin su borcunun 500 TL’ye kadar olan kısmını ödeme kararı alan Büyükşehir Belediyesi, yeni yıl öncesi de kiracısı olan esnafın mağduriyetlerini azaltacak yeni önlemleri açıkladı. Büyükşehir Belediyesinin veya bağlı şirketlerin kiracısı olan ve faaliyetlerini durduran işletmeler ile faaliyetlerinin azaldığı belirlenen işletmelerin kiralarında 2021 yılında bir artış yapılmayacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca faaliyetleri durdurulan işletmelerden de 6 ay kira almayacak. Görev süresince esnafa sunduğu desteklere bir yenisini daha ekleyen Başkan Seçer’in belediyenin veya bağlı şirketlerin kiracısı olan işyerlerini etkileyecek olan ve yeni yıl müjdesi olarak dikkat çeken destekleri şunlar: Büyükşehir Belediyesi veya belediyeye bağlı şirketlerin kiracısı olan ve idari kararla işyerlerini kapatanlar ile faaliyetlerinde azalma olduğu Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen işletmelerin kiralarına 2021 yılında hiçbir artış yapılmayacak. Daha önceden yapılıp 2021 yılına sarkan kira artışı olması halinde, bunlar da zamsız oranlar üzerinden Ocak 2021’den itibaren başlatılacak. Bakanlık genelgeleri kapsamında faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan işletmelerden 6 ay boyunca kira alınmayacak. Ayrıca bu kiracıların sözleşme süreleri, kapalı kaldıkları süre kadar uzatılacak. Yine bakanlık genelgeleri dışında kalıp, faaliyetlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından azalma meydana geldiği belirlenen kiracıların kiraları 6 ay süreyle ertelenecek. Bu kiracılar, kiralarını Temmuz 2021’den itibaren 6 eşit taksitte ve faizsiz ödemeye başlayacak.Faaliyetleri idari kararlarla durdurulan kiracıların talep etmeleri halinde sözleşmeleri sonlandırılacak.

YAZILI BAŞVURU

Bu imkanlardan yararlanmak isteyen esnaf, Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığına yazılı olarak başvurmaları halinde yeni uygulamalardan yararlanabilecek. Bu konudaki tüm bilgilere esnaf odaları, MESDEM Esnaf Masası veya ALO 185 TEKSİN Çağrı Merkezini aradıktan sonra 4’ü tuşlayarak ulaşabilecek.

 

Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV