banner68

banner101

19 Mart 2024 Salı

Miting havasında açılış

Emniyet Genel Müdürü, Mersin'de Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi.

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya, Mersin POMEM’in isminin Şehit Altuğ Verdi POMEM olarak değiştirilmesi adına düzenlenen törene katıldı.

07 Nisan 2019 Pazar 15:02
Emniyet Genel Müdürü, Mersin'de Bir Dizi Ziyaret Gerçekleştirdi.
 Mersin Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapılan törene Mersin Valisi Ali İhsan Su, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Ufuk Ayhan, Özel Harekat Başkanı Selami Türker, Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin ailesi ve yakınları ile teşkilat mensupları katıldı.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya törende yaptığı konuşmasına; ‘11 Aralık 2018 tarihinde görevi başında şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin adının kendi memleketi olan Mersin’de ebediyete kadar yaşatılması amacıyla Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünün isminin “Mersin Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü” olarak değiştirildiği bu özel törende sizlerle bir arada olmaktan duyduğum buruk mutluluğu ifade ediyor, başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm hazırunu saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.’ diyerek başladı.

 

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya konuşmasının devamında, ‘Rize İl Emniyet Müdürü iken meslektaş görünümlü bir hainin silahından çıkan kurşunla şehadet şerbetini içen kahraman bir vatan evladı, yüreği vatan aşkıyla dolu güler yüzlü, mütevazı, halkla kaynaşmış genç bir emniyet müdürü olan Altuğ Verdi kardeşimizin adını, doğum günü olan 6 Nisan tarihinde Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde yaşatmak için düzenlediğimiz bu anlamlı programda bir aradayız. Genç ve yiğit meslektaşım Şehit Altuğ Verdi'nin ailesine, eşine, yakın çevresine ve özellikle de sevgili kızına bir gün şehit olabileceğini ve onların buna hazırlıklı olmalarını öğütlediğini biliyoruz.  İnanıyorum ki O; şehit olmak için ya bir hain terör kurşununu ya da bir kalleş pusuyu hesaba katmıştı da dertleriyle hemdert olduğu, haklarını, hukukunu gözettiği ve kardeşi gibi gördüğü personelinden birisinin kahpe kurşunu ile şehit olacağını hiç ama hiç hesaba katmamıştı. İşte bu Altuğ; 25 yıllık meslek hayatı boyunca bu vatanın huzur ve güvenliği için gece gündüz elinden düşürmediği, bayraklaştırarak Al Tuğlara sardığı en kıymetli varlığı olan canını, soyadına uygun şekilde hiç tereddüt etmeden verdi ve aramızdan ayrıldı.’dedi.

 

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya konuşmasında ‘Şehitlerimizin bizler ve ülkemiz için yaptıkları fedakârlığın ve ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye elbette kelimeler yetmez. Onlar köklü geçmişi ile güçlü geleceğe doğru emin adımlarla ilerleyen ve davası huzur ve adalet olan Emniyet Teşkilatının ölümsüz kahramanlarıdır. Şehitlerimizin bizlere emanet ettiği aziz vatanı ve şanlı bayrağımızı birer kutsal emanet bilip son nefesimize kadar korumak ve taşımak için bizler de yemin ettik, diye sözlerine devam eden Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, ‘Bundan tam 10 yıl önce 2009 yılında kurulan ve halen 500 genç ve yiğit polis adayının eğitim gördüğü ve bundan böyle de adını verdiğimiz Şehit Altuğ Verdi’nin ismiyle birlikte anılacak olan bu güzide eğitim kurumundan bu güne kadar 4.600 kahraman vatan evladı mezun olmuştur. Bundan sonra da Altuğ Verdi kardeşimiz gibi nice kahramanları yetiştireceğinden şüphem yoktur.’ diyerek devam etti.

 

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya konuşmasına son verirken; ‘Canlarını bu güzel ülke ve aziz milletimiz için feda etmiş tüm şehitlerimize buradan söz veriyoruz ki; milletimizden ve şanlı tarihimizden aldığımız güç ile; huzur ve güveni bozmaya yeltenen tüm karanlık ve şer odaklarla süregelen amansız mücadelemiz hiç ama hiç bitmeyecek, Türk Polis Teşkilatının 174 yıllık şanlı tarihine yaraşır daha nice kahramanlık destanları yazılmaya ve kahramanlık türküleri de milletimizle birlikte söylenmeye devam edilecektir. Biliyor ve inanıyoruz ki; toplu vuran yürekleri hiçbir güç sindirememiştir ve sindiremeyecektir. Bu anlamlı programda bir araya gelmemize vesile olan Şehit Emniyet Müdürümüz Altuğ Verdi’ye ve tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyor, katılımlarıyla bizlere büyük güç ve moral veren siz kıymetli konuklara ve şehidimizin saygıdeğer ailesine en içten sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.’ dedi.

 

Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV