banner68

banner101

banner108
07 Mayıs 2024 Salı

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

‘YENİDEN ÜRETİMİ ESAS ALMAK DURUMUNDAYIZ’

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, “Yeniden üretimi esas almak durumundayız. Üreten bir toplum olamazsak sorunlarımız her geçen gün daha çok artacaktır” dedi.

02 Ağustos 2023 Çarşamba 19:20
‘YENİDEN ÜRETİMİ ESAS ALMAK DURUMUNDAYIZ’
 Mersin’de gerçekleşen ve Yönetim Kurulu Üyeleri Berman Mantı, Mehmet Selahattin Balkan, Mürvet Beydağı, Ayferi Tuğcu, Ahmet Polat, Mustafa Öncül, Feyzi Poyraz, Hasan Hüseyin İpek, Süheyla Gergin ve Genel Koordinatör Mine Soner’in katıldığı toplantıda konuşan Başkan Kış, iş dünyasının finansmana erişiminde yaşanan sıkıntının artık önü alınamaz boyutlara ulaştığına dikkat çekerek mesleki eğitimlerin önemini anlattı. Çukurova Bölgesi’nde işsizliğin yoğun yaşandığını ancak sanayici ve iş insanlarının kalifiye personel bulmakta güçlük çektiğini dile getiren Başkan Kış, “Yeniden üretimi esas almak durumundayız. Üreten bir toplum olamazsak sorunlarımız her geçen gün daha çok artacaktır” uyarısında bulundu. Başkan Kış, ayrıca Adana ve Mersin Bölgesi’nin hızlı trenden faydalanması için yetkilileri göreve çağırdı. Hızlı tren sisteminin, yapımına devam edilen Çukurova Uluslararası Havalimanı yakınlarından geçecek ve Adana ile Mersin’i kapsayacak bir yapıda olması gerektiğini kaydeden Kış, “Bölgemizde katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi, yeni yatırımların gelmesi, ülkemizin lojistik, istihdam ve ihracatına katkı sunulması adına bu taleplerimizi kamuoyu aracılığıyla yetkililere duyurmak istiyoruz” dedi.

“ADANA VE MERSİN’İ AYRI DÜŞÜNEMEYİZ”

“Adana ve Mersin’in ortak kullanacağı bir Fuar ve Kongre Merkezi’ne de ihtiyaç duyuluyor” diyen Başkan Kış, şunları kaydetti: “Bölgemizin geniş tarım potansiyeli artık gün yüzüne çıkmalı. Adana ve Mersin’i ayrı düşünemeyiz. Her zaman söylediğimiz gibi; yatırımda tıkanan Marmara Bölgesi’nin tek alternatifi Çukurova Bölgesi’dir. Dolayısıyla Çukurovalı iş insanları olarak bölgemizin önünün açılması için bu çağrımızı yineliyoruz ve üzerimize düşen görevleri de yapmaya hazırız.” Başkan Kış son olarak, ÇUKUROVA SİFED’in önümüzdeki süreçte genişletilmiş ‘Tarım Zirvesi’ düzenlemeyi amaçladığını, Tarım ve Orman Bakanı başta olmak üzere tüm paydaşların davet edileceği zirve için çalışmaların sürdüğünü belirterek, Adana ve Mersin milletvekillerini de sürece dahil etmek istediklerini sözlerine ekledi.

Haldun OKDEMİR

Anahtar Kelimeler: HÜSEYİN KIŞ

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV