banner68

banner101

banner108
27 Nisan 2024 Cumartesi

Ekosistem Çalıştayı Barselona'da gerçekleştirildi...

Vahap Seçer Mersin Cemevinde Nevruz kutlamasına katıldı

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Cemevinde düzenlenen Nevruz kutlamasına katıldı.

25 Mart 2024 Pazartesi 13:41
Vahap Seçer Mersin Cemevinde Nevruz kutlamasına katıldı

Vatandaşların akışları arasında kürsüye gelen Vahap Seçer, farklı coğrafyalarda farklı gerekçelerle kutlansa da Nevruz’un temelinde yeni umutların, yeni başlangıçların olduğunu söyledi.
Kutlamalarda söz alan Alevi Kültür Dernekleri yöneticilerinin taleplerinin senelerdir gündemde olduğunu ancak bu konuda bir adım atılmadığını belirten Vahap Seçer, “Umut ediyorum Nevroz Alevi canların talepleri için yeni bir umut olur” dedi.

Mersin’in çeşitli gerekçelerle yurdun dört bir yanından göç alarak oluşmuş bir şehir olduğuna dikkat çeken Vahap Seçer, “Mersin’i güzelleştiren Toroslar dağlarıdır, Akdeniz’dir. Ama asıl önemlisi Mersin’i güzelleştiren sizlersiniz. Burayı oluşturan, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen, çeşitli etnik yapıları taşıyan, çeşitli inanç gruplarına mensup, bugün Türkiye’nin onurlu, şerefli ve eşit yurttaşları olan ve Mersinliyim demekle övünen sizlersiniz. Mersin’e hep beraber sahip çıkacağız. 5 yıldır birçok badire atlattık. Birçok haksızlıklarla mücadele ettik. Ama dik durduk, eğilmedik. Özümüzden, ilkelerimizden ödün vermedik. Bugünlere geldik. Anamur’dan Tarsus’a kadar bu coğrafyada farklı etnik kimliklerden, farklı kültürel yapılardan -insanlar arasında ayrım yapmadık. Kimseyi ayırmadık. Özümüz neyse öyle davrandık. Zenginin de fakirin de orta hallinin de sen bizim yurttaşımızsın dedik. Talepleriniz başımız üstüne dedik. 5 yılı onurumuzla, şerefimizle tamamladık. 5 yıl önce bu göreve gelirken yukardan düşüp gelmedik, sizlerin desteğiyle geldik. 5 yıldır da sizlerin desteğiyle, teşekkürüyle, hayır duasıyla ayakta durduk. Umut ediyorum bir 5 yıl daha Mersin’de birliğimizi, kardeşliğimizi, beraberliğimizi sürdürmek için sizlerin desteğini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV