banner68

banner101

banner108
20 Nisan 2024 Cumartesi

Miting havasında açılış

Uğur Şahin: “Salgın 2022 yılının ortalarına kadar devam edecektir”

Corona virüsü salgınına karşı geliştirdiği aşı ile birlikte dünyanın en zengin isimlerinden biri haline gelen Uğur Şahin, Wall Street Journal’ın düzenlediği sanal etkinlikte konuştu.

05 Mayıs 2021 Çarşamba 20:40
Uğur Şahin: “Salgın 2022 yılının ortalarına kadar devam edecektir”
Pfizer ile koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin, Financial Times’ın online panelinde yeni bir koronavirüs aşısı üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Şahin, BioNTech'in 2 ila 8 santigrat derecelik buzdolaplarında 6 aya kadar saklanabilen Covid-19 aşısının bir versiyonu için onay almaya çalışıldığını söyledi.

İlk formülasyonumuzun eksi 80 derecede depolanması ve taşınması gerekiyordu diyen Şahin, “Şu anda henüz onaylanmamış bir formülasyonumuz var. Eğer onaylanırsa 2 ile 8 derecede tam 6 ay boyunca koronavirüs aşısını saklayabileceğiz” dedi.

ONLİNE ETKİNLİKTE BİLGİ VERDİ

Pfizer ile birlikte Covid-19 aşısı geliştiren BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin'e katıldığı online bir etkinlikte salgının ne zaman biteceği soruldu.

Şahin bu soruya "Gelecek 12 ay içerisinde gelişmiş, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerde aşılama oranının artmasıyla birlikte sürü bağışıklığına ulaşılabileceğini düşünüyorum" yanıtını verdi.

Salgının seyri ile ilgili açıklamalarda bulunan Şahin, "Salgının bitmesi için dünya genelinde aşılama oranı yüksek olmalı. Aksi takdirde kimse güvende olmayacaktır. Dünya üzerinde sürü bağışıklığı kazanıldığı sürece salgın sona erecektir. 2022 yılının ortalarına doğru Hindistan gibi yoğun nüfusun olduğu bölgelerde bile yüksek aşılama oranına ulaşılacaktır ve sürü bağışıklığı sağlanacaktır" dedi.
..

Haber Merkezi

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV