banner68

banner101

19 Mayıs 2024 Pazar

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Sokak hayvanlarının anası

Mersin’in Yenişehir ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Hacer Çolak, Pozcu’da yaklaşık 50 kedinin bakımını üstleniyor. Her gün aynı saatte aynı yerde olmaya özen gösteren Çolak, kedilerin onun geleceği saati hissettiklerini ifade etti.

02 Ağustos 2023 Çarşamba 18:57
Sokak hayvanlarının anası
 Meryem KARADAĞ/Rabia ARSLAN

Her gün aynı saatte, aynı yerde olup Pozcu'daki kedilere bakan  60 yaşındaki Hacer Çolak, sokağa terk edilen sahipsiz kedilerle gönüllü olarak ilgileniyor. 50 civarında sokak kedisine bakan hayvan sever kadın, en çok kısırlaştırma konusunda çağrıda bulunarak, "Büyükşehir Belediye başkanımıza sesleniyorum; bu kedileri kısırlaştırın yazık bu yavrular telef oluyor" dedi.

"ARTIK KEDİLERİN MASRAFLARI ARTTI YETİŞEMİYORUM"
Merdiven silerek yaşamını sürdürdüğünü, kedileri çok sevdiğini ancak son zamanda gelen zamlardan sonra kedilere bakmakta güçlük çektiğini ve vatandaştan maddi manevi destek beklediğini de söyleyen Çolak, "Neredeyse bütün günümü kedilerin beslenmesiyle geçiriyorum bundan zevkte alıyorum tek uğraşım onlar. Ama yetişemiyorum kendim için asla bir şey istemem ama vatandaştan ricam empati kuralım ve bu güzel hayvanları besleyelim" dedi.

Hem evinde hem de dışarıda baktığı kedi sayısının arttığını belirten Çolak, "Artık kedilerin masrafları arttı yetişemiyorum. Ben kendim kahvaltı yapmadan kedilere yemek getiriyorum. Aklımda hep kedilerim var. Bana o kadar alıştılar ki, hangi saatte orada olacağımı bile hissediyorlar. Bu nedenle her gün aynı saatte aynı yerde oluyorum. Tek istediğim gelin hep birlikte bu kedileri doyuralım. Hayvan severlerden destek bekliyorum" diye konuştu.

"ONLARA ANNE ŞEFKATİ GÖSTERİYORUM"
Kedileri çok sevdiğini söyleyen Çolak, "Onlar bizim can dostlarımız. Hayatı onlarla birlikte paylaşıyoruz. Çünkü onları da Allah yarattı. Bütün canlılarla ortağız. Çevrede, 'Neden bu kadar uğraşıyorsun?' diyenler var ama ben aldırış etmiyorum. Hayvan severlerden güç alıyorum. Sokakta bulduğumuz sahipsiz kedileri hayata bağlamaya çalışıyoruz. Yavru kedileri annelerinden koparınca yaşayamıyor. O yalnızlıklarını biz doldurmaya çalışıyoruz. Onlara anne şefkati gösteriyorum. Onlar olmadan hayatın tadı olmaz gibi geliyor" diye konuştu.

"KAPILARININ ÖNLERİNE SU, MAMA KOYSUNLAR"
Tek sosyal yaşantısının kediler olduğunu söyleyen Çolak, "Bir bebek dünyaya geldiğinde sevip merhamet ederiz. Aynı duygular kediler için de geçerli. Canlıları herkes sevsin. Kapılarının önlerine su, mama koysunlar. Masrafları çok ama bakmamız lazım. Herkese tavsiyem; onlara merhamet etsinler. Artan yemekleri çöpe atmasınlar, kapı önlerine koysunlar" ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN KEDİLERE SAHİP ÇIKMAK İSTİYORUM"
Her ay kediler için 20 kilograma yakın hazır mama aldığını söyleyen Çolak, " Merdiven silerek kazandığım parayla onlara ciğer ve salam alıyorum sonra ekmekle onu pişiriyorum mama yapıyorum yavrularıma. Onların dili yok, derdi olsa anlatamazlar. Lütfen can dostlarımıza sahip çıkalım. En büyük hayalim 'sevgi kedi evini' açmak, o zaman bu kedileri alacağım kedi evime götüreceğim. Şuan evimde 8 tane kedim var dışarı da 50 tane var. Ama bütün kedilere sahip çıkmak istiyorum. Ben saçımı boyatmam, kıyafet almam gider ciğer, salam, mama alırım. Bunları aldığım zaman ben mutlu oluyorum. Onlar o kadar küçük ki kıyamam ben onlara, lütfen ama lüften Büyükşehir Belediye başkanımıza sesleniyorum bu kedileri kısırlaştırın yazık bu yavrulara telef oluyor" dedi.


Haldun OKDEMİR

Anahtar Kelimeler: Mersin Sokak Hayvalları

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV