banner68

banner101

banner108
05 Mayıs 2024 Pazar

CARETTLAR, PLAY-OFF’TA SERİYE 1-0 ÖNDE BAŞLADI: 66-60...

Sahil Güvenlik Teşkilatının 34. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı.

Vali Özdemir Çakacak ile Eşi Kevser Çakacak, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı SG Albay Fatih Erhan ve Eşi’nin Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın 34. kuruluş yıldönümü münasebetiyle ev sahipliğini yaptığı iftar programında Şehit aileleri ve Gazilerle buluştu.

18 Haziran 2016 Cumartesi 13:43
Sahil Güvenlik Teşkilatının 34. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı.
Mersin Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nda görev yapan 'T.C. Sahil Güvenlik Yaşam Gemisi’inde düzenlenen iftara Vali Özdemir Çakacak ve Eşi Hanımefendi Kevser Çakacak’ın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Gökbel, Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Ogün Bahadır ve Aylin Kırcı Duman, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı SG Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Mersin Merkez Komutanı Ekrem Özer, askeri erkan ve çok sayıda Şehit Ailesi ile Gazi katıldı.
 
Okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programı, iftara ev sahipliği yapan SG Albay Erhan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.
 
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Erhan, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 34. yıldönümünde iftar programına teşrif eden şehit yakınları ile gazilere şükranlarının sunarak başladığı konuşmasında denizlerimizi ‘Mavi Vatan’ olarak nitelendirdiklerini, komutanlık olarak önceliklerinin insan hayatını kurtarmak ve her türlü yasadışı faaliyetle mücadele etmek olduğunu ifade ederek 7 gün 24 saat esasına göre mesai mefhumu gözetmeksizin görev yaptıklarını belirtti.
undefined
 
Konuşmasında Büyük Önder Atatürk’ün ‘Denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız’ sözünü hatırlatan Erhan, kurulduğu dönemde 42 unsura sahip iken bugün 192 sahil güvenlik botu, arama kurtarma gemileri, sahil güvenlik uçakları, helikopterler ve mobil radarları ile bulunduğumuz coğrafyanın en büyük sahil güvenlik komutanlıklarından biri durumuna gelindiğini kaydederek, vermiş oldukları desteklerden dolayı başta Vali Çakacak olmak üzere tüm mülki, adli ve askeri makamlar ile kamu kurum ve kuruluş yetkililerine teşekkürlerini iletti.
 
Bir hayli sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen iftar yemeğinde Vali Çakacak ve Eşi şehit aileleri ve gazilerle bol bol sohbet ederek ve şehitlerimizin emanetleri şehit çocuklarıyla yakından ilgilendi.
Haldun OKDEMİR

    Yorumlar

Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz?

EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
E-GAZETE
  • Guncel Haber Tamsayfa.Net - 17 Şubat 2021 Manşeti
ARŞİV